Ліга Європи. «Шахтар» дізнався всіх своїх потенційних суперників у плей-офф турніру

Учора вночі закінчилася боротьба у груповому раунді Ліги Європи, отже, визначилися всі учасники плей-офф цього турніру та команди, які перемістилися до плей-офф Ліги конференцій.

На жаль, київське «Динамо» посіло останнє місце у своєму квартеті та завершило єврокубкову кампанію-2022/2023.

Натомість донецький «Шахтар» фінішував у своїй групі Ліги чемпіонів на третьому місці й здобув право зіграти в 1/16 фіналу ЛЄ, де його потенційними суперниками стали команди, що посіли у своїх квартетах Ліги Європи другі місця: ПСВ (Нідерланди), «Ренн» (Франція), «Рома» (Італія), «Уніон» (Німеччина), «Манчестер Юнайтед» (Англія), «Мідтьюлланн» (Данія), «Нант» (Франція) та «Монако» (Франція). Разом із «Шахтарем» до ЛЄ з ЛЧ перекочували «Аякс» (Нідерланди), «Баєр» (Німеччина), «Барселона» (Іспанія), «Спортинг» (Португалія), «Зальцбург» (Австрія), «Севілья» (Іспанія) та «Ювентус» (Італія). Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 7 листопада (початок — о 14.00 за київським часом), а поєдинки пройдуть 16-го та 23 лютого 2023 року.

Команди, що посіли перші місця у групах Ліги Європи, здобули право зіграти одразу в 1/8 фіналу. Це «Арсенал» (Англія), «Фенербахче» (Туреччина), «Бетіс» (Іспанія), «Юніон Сент-Жилуаз» (Бельгія), «Реал Сосьєдад» (Іспанія), «Феєнорд» (Нідерланди), «Фрайбург» (Німеччина), «Ференцварош» (Угорщина).

Команди, що посіли у своїх групах ЛЄ треті місця, виступатимуть в 1/16 фіналу Ліги конференцій. Це «Буде-Глімт» (Норвегія), АЕК (Кіпр), «Лудогорець» (Болгарія), «Брага» (Португалія), «Шериф» (Молдова), «Лаціо» (Італія), «Карабах» (Азербайджан) та «Трабзонспор» (Туреччина). Саме ці колективи стали потенційними суперниками українського «Дніпра-1», який у своїй групі Ліги конференцій посів друге місце.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини