Ліга чемпіонів. «Шахтар» у Мадриді поступився «Реалу» Андрія Луніна

У 3-му турі групового турніру Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» на «Сантьяго Бернабеу» поступився мадридському «Реалу».

У попередніх матчах ЛЧ гірники здобули яскраву виїзну перемогу над «Лейпцигом» (4:1) та зіграли внічию із «Селтиком» (1:1). Тепер же на підопічних Ігора Йовічевича очікувало випробування чинним переможцем головного єврокубку — «Реалом». У стартових складах обох команд на поле вийшло одразу 12 українців — 11 гравців «Шахтаря» та Лунін, який підміняв у воротах Королівського клубу травмованого Куртуа.

У першому таймі господарі домінували на полі та швидко повели в рахунку. На 13-й хвилині Родріго по центру пройшов Степаненка та ударом із лінії штрафного переграв Трубіна. Пізніше кіпер «Шахтаря» упорався з ударом Бензема в дальній кут. Проте на 28-й хвилині мадридці після класної комбінації Бензема — Родріго — Вінісіус подвоїли перевагу.

Фото uefa.com

Далі «Реал» міг робити рахунок розгромним, проте Вальверде, Вінісіусу та Бензема ніяк не вдавалося забити. На заваді ставали Трубін, захисники або розмір воріт. Тим несподіваніше, що незадовго до перерви «Шахтар» один м’яч відіграв. Мудрик віддав на фланг Михайліченку, а Зубков конвертував подачу Богдана в гол неймовірним ударом боковими «ножицями».

На початку другого тайму «Реал» завдав кількох ударів по воротах, зокрема Трубін зреагував на потужний постріл Вальверде з-за меж штрафного. Гірники відповіли випадом Мудрика, який увірвався до штрафного, проте пробити Михайлу не дали. На 64-й хвилині Родріго обігрався з Бензема та пробивав із близької відстані — Трубін виручив. У наступній атаці вже Вінісіус пробачив «Шахтар», із гольової позиції пробивши над «дев’яткою».

Фото uefa.com

Наприкінці зустрічі скоріше господарі були ближчими до гола. Трубін парирував удар Вінісіуса, Бензема пробив поруч зі стійкою, потім із черговою спробою Каріма з меж штрафного впорався кіпер гірників, а вже в доданий арбітром час Асенсіо після рикошету від Джурасека поцілив у стійку. У підсумку українська команда не зуміла змінити рахунок — 1:2.

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, які були викликані на останній збір національної команди: Трубін, Бондар (жовта картка), Матвієнко, Михайліченко (гольовий пас), Степаненко (замінений на 88-й хвилині), Мудрик (жовта картка), Зубков (гол, замінений на 67-й хвилині). Голкіпер збірної України Лунін відіграв повний матч за «Реал».

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група F

3 тур

«Реал» (Іспанія) — «Шахтар» (Україна) — 2:1 (2:1)

Голи: Родріго (13), Вінісіус Жуніор (28) — Зубков (39).

«Реал»: Лунін, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді, Вальверде, Чуамені (Камавінга, 75), Кроос, Родріго (Асенсіо, 80), Бензема (к), Вінісіус Жуніор.

Запасні: Лопес, Каньїсарес, Вальєхо, Начо, Азар, Модрич, Одріосола, Васкес, Рюдігер, Діас.

Тренер: Карло Анчелотті.

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к) (Траоре, 88), Швед (Петряк, 67), Бондаренко, Судаков (Джурасек, 88), Мудрик, Зубков (Сікан, 67).

Запасні: Шевченко, Пятов, Кривцов, Криськів, Топалов, Тейлор, Очеретько, Козік.

Тренер: Ігор Йовічевич.

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина).

Попереджені: Бондар (55), Мудрик (90+2).

5 жовтня. Мадрид. «Сантьяго Бернабеу».

«Лейпциг» (Німеччина) — «Селтик» (Шотландія) — 3:1 (1:0)

Турнірна таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Реал

3

3

0

0

7—1

9

2. Шахтар

3

1

1

1

6—4

4

4. Лейпциг

3

1

0

2

4—7

3

3. Селтик

3

0

1

2

2—7

1

4 тур

11.10.2022

«Селтик» — «Лейпциг» (22.00)

«Шахтар» — «Реал» (22.00)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини