Ліга чемпіонів. «Шахтар» розпочав виступ у груповому раунді з розгромної перемоги над «Лейпцигом»

Для донецького «Шахтаря» старт у турнірі серед найкращих клубів Європи став уже 17-м в історії. Гірники потрапили до групового етапу напряму в ролі першої команди попереднього чемпіонату України станом на 24 лютого 2022 року.

У першому турі помаранчево-чорні протистояли четвертій команді минулого розіграшу бундесліги — «Лейпцигу». Ігор Йовічевич дещо здивував стартовим складом, випустивши зліва в захисті Коноплю, справа в атаці Шведа й на вістрі — Зубкова.

Фото uefa.com

Попри це, «Шахтар» із початку поєдинку грав із німцями на рівних. На 12-й хвилині Трубін грамотно вибрав позицію та не дозволив Нкунку забити з передачі Сілви. Натомість невдовзі гірники відзначилися самі — Гулачі помилився за межами штрафного, а Швед відправив м’яч у порожні ворота. Дебютний гол для Мар’яна за «Шахтар» в усього лише другому матчі.

Надалі донеччани грамотно оборонялися й не дозволяли суперникам створювати гострі моменти біля власних воріт. При цьому в діях футболістів «Лейпцига» вистачало браку.

Фото uefa.com

По перерві німці притиснули «Шахтар» до його воріт і в підсумку зуміли зламати оборону українців — на 57-й хвилині Сімакану вдалося розстріляти ближній кут. Однак гірники з відповіддю не забарилися — Мудрик прорвався флангом і віддав Шведу, який із допомогою рикошету оформив дубль.

Фото uefa.com

«Лейпциг» продовжував володіти м’ячем, на 70-й хвилині Орбан після кутового пробив поруч зі стійкою. Проте помаранчево-чорним вдалася гостра контрактака, у результаті якої Мудрик із передачі Судакова збільшив перевагу гостей.

Більше того, на 85-й хвилині «Шахтар» забив учетверте. Конопля запустив Мудрика флангом, Михайло прострілив на Траоре, а той відправив м’яч у сітку. У підсумку донеччани шокували німців на їхньому полі, здобувши перемогу для всієї України — 4:1.

Фото uefa.com

У складі «Шахтаря» в матчі взяли участь гравці, викликані на найближчий збір національної команди: Бондар, Матвієнко, Степаненко (замінений на 86-й хвилині), Зубков (замінений на 70-й хвилині), Мудрик (гол, дві гольові передачі, жовта картка), Кривцов (вийшов на заміну на 86-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група F

1 тур

«Лейпциг» (Німеччина) — «Шахтар» (Україна) — 1:4 (0:1)

Голи: Сімакан (57) — Швед (16, 58), Мудрик (76), Траоре (85).

«Лейпциг»: Гулачі (к), Сімакан, Діалло, Орбан, Гальстенберг (Раум, 46), Собослаї, Лаймер (Гайдара, 82), Шлагер (Генрікс, 70), Нкунку, Сілва, Вернер (Форсберг, 70).

Запасні: Бласвіх, Гвардіол, Новоа, Кампль.

Тренер: Доменіко Тедеско.

«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля, Степаненко (к) (Кривцов, 86), Бондаренко (Джурасек, 62), Судаков, Швед (Петряк, 62), Зубков (Траоре, 70), Мудрик.

Запасні: Шевченко, Пятов, Сікан, Михайліченко, Криськів, Топалов, Очеретько, Козік.

Тренер: Ігор Йовічевич.

Арбітр: Жоау Піньєйру (Португалія).

Попереджені: Сімакан (61) — Конопля (50), Трубін (60), Мудрик (61), Йовічевич (75, не на полі), Джурасек (90).

6 вересня. Лейпциг. «Ред Булл Арена».

«Селтик» (Шотландія) — «Реал» (Іспанія) — 0:3 (0:0)

2 тур

14.09.2022

«Шахтар» — «Селтик» (19.45)

«Реал» — «Лейпциг» (22.00)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини