Микола Костенко: «Поїздка до Японії стала для нас неоціненним досвідом»

Наставник збірної України з пляжного футболу Микола Костенко прокоментував товариські матчі з командою Японії.

Із 27 вересня до 2 жовтня збірна України з пляжного футболу перебувала в Японії за запрошенням місцевої футбольної асоціації. На майданчику Okura Beach Park в Акасі 1-го та 2-го числа синьо-жовті провели два товариські поєдинки з японською національною командою. У першому українці поступилися з рахунком 2:4, а в другому програли — 3:6. Підсумки візиту до Японії підбив головний тренер збірної України Микола Костенко.

«Поїздка до Японії стала для нас неоціненним досвідом. Особливо це важливо з огляду на нашу майбутню участь у Всесвітніх пляжних іграх на Балі наступного року. Японія знаходиться в майже тому самому часовому поясі, що й Індонезія. Для багатьох хлопців, і для мене в тому числі, це перший такий переїзд. Ми навіть спілкувалися з фахівцями, як адаптуватися до незвичних умов. Але все одно з власними відчуттями це порівняти неможливо. Фізично було важкувато. Крім того — дуже далекий переліт, і тому ми до кінця так і не пристосувалися і грали не в найкращих фізичних кондиціях.

В Японії ми тренувалися двічі на день. Великих навантажень не було, але ми добре попрацювали над тактико-технічною взаємодією. У країні діють карантинні заходи, тож вибір у нас був невеликий — або сидіти в готелі, або тренуватися. Звичайно, ми вибрали тренування. 

У контрольних матчах з японцями були задіяні всі хлопці — як молоді, так і досвідчені. Навантаження були розподілені рівномірно, хіба що в третіх періодах грали вже перевірені бійці. У першому поєдинку перед заключною 12-хвилинкою була нічия — 2:2, і в нас було декілька невикористаних моментів, а в кінці, на жаль, ми пропустили два необов'язкові м'ячі.

У другому матчі ми трохи невдало розпочали, пропустивши тричі, але потім заспокоїлися й навіть переломили хід гри, скоротивши перевагу японців до одного гола. Але в третьому періоді трохи не вистачило концентрації. 

Загалом ми цією поїздкою стовідсотково задоволені. Зіграли з дуже потужною командою, однією з найкращих у світі. Подивилися на її методи підготовки, поспілкувалися з представниками японської федерації футболу. Уболівальники в Японії приділили велику увагу нашим матчам. На першому поєдинку було 900 глядачів, а на другому — 1200. Багато було й наших співвітчизників. Майже 1500 наших переселенців мешкають тільки в місті Кобе. Ставлення до України дуже гарне. Нас чудово приймали, зробили екскурсію Токіо, незважаючи на карантин. Постійно допомагали — м'ячі, обладнання... За винятком результату — повне задоволення від поїздки», — сказав Микола Костенко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини