Роман Яремчук: «Потрібні позитивні емоції для українців, потрібна тільки перемога»

Нападник збірної України Роман Яремчук розповів про підготовку команди до поєдинку Ліги націй проти Шотландії, який відбудеться завтра у Глазго.

Учора синьо-жовті прибули до Глазго, де провели перше тренування. До команди приєдналися легіонери, у тому числі й Роман Яремчук. Форвард збірної України розповів про свій стан і недавній перехід у «Брюгге».

«Добре почуваюся, радий бачити хлопців, настрій хороший. Завжди приємно повертатися до збірної, надто в такий час, тож щасливий бути тут.

Складно довго летіти, у день перед матчем буде лише одне тренування. Але умови однакові для всіх, тому будемо виходити із тієї ситуації, яка є. Потрібні позитивні емоції для українців, потрібна тільки перемога.

Усі хлопці давно грають один з одним, тому складнощів з адаптацією не буде. Тож треба добре підготуватися й принести три очки для України.

Попередній переможний матч із Шотландією? Звичайно, слід про це пам’ятати, але ніколи не потрібно виходити з тим, що це тобі допоможе. Це історія, приємна, звичайно, але на минулому ти не побудуєш майбутнього. Тож треба готуватися до прийдешніх поєдинків із максимальною віддачею. Тільки тоді прийде результат.

Як я завжди говорю, неважливо, із ким ти граєш, — перед матчем завжди 50 на 50. Неважливо, фаворит ти чи аутсайдер. Шотландія — дуже сильна збірна, буде складно, оскільки прийде повний стадіон, який буде підтримувати свою команду.

Потрібно людей зараз тішити перемогами, хорошими іграми, красивими голами. Порадувати наших воїнів, які за нас віддають своє життя. Тому не може бути жодних виправдань. Коли ти приїжджаєш до збірної, то неважливо, скільки ти граєш, — треба виходити й віддавати всього себе.

Ситуація на фронті? Я живу новинами, завжди читаю, просто пишаюся тим, що я — українець. Гордість за те, що в нас такий сильний народ, що ми разом розвиваємося, у нас сильний президент, сильна армія. Просто гордість за те, що ми не тільки говоримо, а й просуваємося. Я сподіваюся, що це тільки початок.

Щодо мого переходу в «Брюгге», то я вибирав команду, яка буде для мене правильною в кар’єрі. Час покаже, чи був вірним цей крок, чи ні. Подивимося. Я щасливий, що найголовніше.

Едуард Соболь? Дуже щасливий перебувати з ним в одному клубі. Я знаю, що в Едуарда серйозна проблема, він у жодному разі не халтурить чи ще щось. Я бачив, як він переживає, це дійсно важлива процедура для нього», — сказав Яремчук.

Нагадаємо, що поєдинок Ліги націй між збірними Шотландії та України відбудеться 21 вересня в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (початок — о 21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини