Ліга чемпіонів. «Динамо» знову поступилося «Бенфіці» Романа Яремчука та зіграє у груповому раунді Ліги Європи

Київське «Динамо» завершило свій шлях у Лізі чемпіонів-2022/2023, поступившись на виїзді португальській «Бенфіці».

Тиждень тому в домашньому поєдинку плей-офф раунду ЛЧ у Лодзі біло-сині поступилися «Бенфіці» з рахунком 0:2. Тепер же динамівці проводили матч-відповідь проти команди Романа Яремчука в Лісабоні. Зазначимо, що Мірча Луческу сьогодні не міг розраховувати на травмованих Попова та Циганкова.

Перший тайм пройшов за тотальної переваги господарів, а кияни регулярно втрачали м'яч і помилялися. На 12-й хвилині Бущан потягнув удар Отаменді після кутового, пізніше Грімальдо зі штрафного поцілив у стійку, а Нерес ударом через себе не зумів переграти кіпера «Динамо».

Фото uefa.com

На 27-й хвилині португальці таки повели в рахунку — після розіграшу кутового Нерес подав, а Отаменді замкнув дальню стійку. Під кінець тайму лісабонці забили ще двічі. Спершу Рафа Сілва перехопив невдалий пас Сироти та розстріляв ворота, а згодом стрімку контратаку влучним ударом із лівої завершив Нерес.

По перерві Бущан зреагував на удар Нереса з лінії штрафного. На 63-й хвилині Сидорчук ледь не закинув «за комірець» кіперу «Бенфіки» із центра поля. Пізніше Нерес змістився в центр і пробив поруч зі стійкою.

Фото uefa.com

Далі господарі створили ще кілька моментів, проте Бущана переграти не зуміли. У підсумку біло-сині поступилися з рахунком 0:3. Після вильоту з Ліги чемпіонів кияни продовжать свій шлях у груповому раунді Ліги Європи, жеребкування якого пройде 26 серпня.

Участь у сьогоднішньому матчі взяли динамівці, які були в заявці в червневих поєдинках збірної України: Бущан, Забарний, Сирота, Сидорчук, Шапаренко (жовта картка), Караваєв (замінений на 87-й хвилині). Нападник нашої національної команди Яремчук, що виступає за «Бенфіку», залишився на лаві для запасних.

Ліга чемпіонів-2022/2023. Плей-офф раунд. Матч-відповідь

«Бенфіка» (Португалія) — «Динамо» (Україна) — 3:0 (3:0)

Голи: Отаменді (27), Рафа Сілва (40), Нерес (42).

«Бенфіка»: Влаходімос, Жилберто, Отаменді (к), Морато, Грімальдо, Флорентіну (Вайгль, 70), Фернандес (Бернарду, 90), Жоау Маріу, Рафа Сілва (Араужу, 70), Рамуш (Муса, 52), Нерес (Гонсалвеш, 70).

Запасні: Лейте, Вертонген, Бах, Яремчук, Шікінью, Рістич, Антоніу Сілва.

Тренер: Роджер Шмідт.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Сирота, Вівчаренко (Дубінчак, 63), Сидорчук (к), Шапаренко, Караваєв (Тимчик, 87), Шепелєв (Царенко, 87), Буяльський (Яцик, 90+3), Бєсєдін (Ванат, 63).

Запасні: Нещерет, Бойко, Боль, Бурда, Гармаш, Кравченко, Антюх.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція).

Попереджені: Муса (85) — Шапаренко (81).

23 серпня. Лісабон. «Ештадіу да Луж».

Перший матч — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2023 22:06

Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференці...

10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

Підписатися на новини