Ліга чемпіонів. «Динамо» зазнало першої поразки в турнірі, поступившись «Бенфіці» Романа Яремчука

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі чемпіонів поразкою від португальської «Бенфіки» в польській Лодзі.

Раніше у кваліфікації ЛЧ підопічні Мірчі Луческу пройшли турецький «Фенербахче» та австрійський «Штурм». У плей-офф раунді «Динамо» протистояло «Бенфіці» Романа Яремчука, яка на попередньому етапі вибила данський «Мідтьюлланн». Форвард збірної України розпочав поєдинок у Лодзі на лаві для запасних. Нагадаємо, через російське воєнне вторгнення кияни змушені проводити домашні матчі єврокубків у польському місті.

«Динамо» в цій грі не могло розраховувати на дискваліфікованих Сидорчука та Гармаша. Першого у стартовому складі замінив Андрієвський, також до «основи» повернувся Попов.

«Бенфіка» активно розпочала матч, уже на перших хвилинах непоганий шанс змарнував Рамуш. Проте швидкий гол лісабонці все ж оформили — після передачі Жоау Маріу зі входу в штрафний потужно приклався до м’яча Жилберто. До речі, бразилець уже забивав «Динамо» у груповому раунді попередньої Ліги чемпіонів.

Кияни відповіли класним ударом Циганкова, який зумів дістати голкіпер. На 24-й хвилині Жоау Маріу ледь не закрутив м'яч у дальній кут, а на 34-й після чудової дальньої спроби лічені сантиметри відділили від гола Циганкова.

Під кінець першого тайму «Бенфіка» забила вдруге. На жаль, гол прийшов після помилки Циганкова при передачі назад, далі було перехоплення Нереса та розстріл воріт Бущана Рамушем. До перерви міг відзначитися й сам Нерес, однак пробив повз дальню стійку.

На початку другого тайму Бущан парирував дальній удар Нереса. Загалом же «Бенфіка» була сконцентрована на утриманні здобутого результату. На 67-й хвилині динамівці нарешті створили хороший шанс — після закидання Буяльського у штрафний Караваєв не зміг проштовхнути м’яч повз кіпера.

Наприкінці зустрічі Караваєв змістився з флангу та пробив здалеку з лівої, однак Влаходімос виручив. «Бенфіка» відповіла ударом Рафи Сілви над поперечиною. Невдовзі на ударній позиції опинився Ванат, але останньої миті м'яч заблокував Отаменді. У підсумку кияни не зуміли змінити рахунок на табло — 0:2.

Додамо, що участь у поєдинку взяли динамівці, які були в заявці в червневих матчах національної збірної України: Бущан, Забарний, Попов (замінений на 80-й хвилині), Шапаренко, Циганков (замінений на 63-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 63-й хвилині), Сирота (вийшов на заміну на 80-й хвилині). Нападник «Бенфіки» Яремчук вийшов на заміну на 63-й хвилині.

Ліга чемпіонів-2022/2023. Плей-офф раунд. Перший матч

«Динамо» (Україна) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:2 (0:2)

Голи: Жилберто (9), Рамуш (37).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов (Сирота, 80), Дубінчак (Вівчаренко, 63), Андрієвський, Шепелєв (Царенко, 74), Шапаренко, Буяльський, Циганков (к) (Караваєв, 63), Бєсєдін (Ванат, 74).

Запасні: Нещерет, Бойко, Боль, Бурда, Яцик, Кравченко, Тимчик.

Тренер: Мірча Луческу.

«Бенфіка»: Влаходімос, Жилберто (Бах, 69), Отаменді (к), Морато, Грімальдо, Флорентіну, Фернандес, Жоау Маріу, Рафа Сілва (Шикінью, 84), Рамуш (Яремчук, 63), Нерес (Араужу, 63).

Запасні: Лейте, Вертонген, Гонсалвеш, Рістич, Вайгль, Муса, Бернарду, Антоніу Сілва.

Тренер: Роджер Шмідт.

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Попереджений: Андрієвський (40).

17 серпня. Лодзь. Стадіон ЛКС.

Матч-відповідь відбудеться в Лісабоні у вівторок, 23 серпня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини