Літнє міжсезоння в УПЛ: візити Петракова, спаринги «Шахтаря», нові легіонери «Дніпра-1»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які завершують підготовку до нового сезону.

Унаслідок російського вторгнення в Україну попередній чемпіонат в елітному дивізіоні довелося завершити достроково. Старт нового турніру заплановано на 23 серпня. Зазначимо, що розташування представників нашої країни в єврокубках відвідав головний тренер збірної України Олександр Петраков.

Тим часом перша команда таблиці Vbet Ліги-2021/2022, «Шахтар», провела збір у Словенії. Гірники відіграли п’ять спарингів — проти італійської «Роми» (0:5), словенського «Домжале» (3:0), саудівських «Аль-Адали» (1:0) та «Аль-Фатеху» (5:0, 1:3). Продовжать підготовку до сезону донеччани в Києві. Новачком команди став гравець збірної України Олександр Зубков. Натомість бразильський захисник Марлон наступний сезон проведе в оренді в італійській «Монці».

«Динамо» продовжує боротьбу в Лізі чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу пройшли австрійський «Штурм», здобувши перемогу на виїзді в додатковий час — 2:1. Тепер у плей-офф раунді ЛЧ кияни зіграють із «Бенфікою» Романа Яремчука (17 серпня — у Лодзі, 23-го — у Лісабоні). Троє легіонерів столичного клубу знайшли нові команди: Сідклей («Куяба», Бразилія), Міккель Дуелунд (НЕК, Нідерланди), Ібрагім Каргбо («Докса», Кіпр). Через травму на кілька місяців вибув Супряга.

Фото scdnipro1.com.ua

Третя команда попереднього сезону, «Дніпро-1», у Словенії провела спаринги проти «Аль-Шарджи» з ОАЕ (1:1) та хорватського «Вараждина» (3:3). Новачками дніпрян стали аргентинці Бланко та Пуріта, бразильці Валеф і Брага. Спортивним директором клубу призначено Євгенія Краснікова, який раніше працював у «Металісті». Попереду на «Дніпро-1» очікують поєдинки плей-офф раунду Ліги Європи з кіпрським АЕКом із Ларнаки (18-го та 25 серпня). Підопічні Олександра Кучера прийматимуть своїх суперників у єврокубках у словацькому Кошице.

Натомість «Зоря» швидко завершила єврокубковий сезон. У третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій луганці в Лодзі обіграли румунську «Університатю» (1:0), але потім у Крайові поступилися (0:3), тож залишили турнір. Після цього чорно-білі провели спаринг із польським «Рашином» (10:0). Новачком команди став екс-динамівець Русин, відправився в оренду в «Карпати» Тлумак.

«Ворскла» проводить підготовку на Закарпатті. Підопічні Віктора Скрипника обіграли «Минай» (5:1). Полтавці підписали македонця Тотре, бразильця Назаріо та українця Андрія Кравчука, подовжено контракти з Козиренком і Челядіним. Залишив біло-зелених люксембуржець Олів'є Тілль, а його брат Венсан орендований шведським АІКом.

«Олександрія» провела два спаринги в Київській області — проти «Ниви» з Бузової (0:2) та «Металіста 1925» (1:2). Новачком команди став Скорко.

Чергові контрольні матчі відіграв «Колос» — проти «ЛНЗ» (0:1), «Вересу» (0:1) та «Чорноморця» (1:1).

Фото nkveres.com

«Верес», окрім ковалівської команди, зустрівся з «ЛНЗ» (0:1) та «Рухом» (0:2). Новачком рівнян став Лебеденко, тоді як Савошко відправився в оренду в «Прикарпаття». Подовжено контракт із Дахновським.

«Металіст 1925» провів спаринги з «Діназом» (4:2), «Олександрією» (2:1) та запорізьким «Металургом» (2:0). Новачками харків’ян стали Мозіль, Бичек і Рудавський.

«Рух» у Винниках зіграв два матчі різними складами із «Чорноморцем» (0:3, 3:1), а також зустрівся з «Вересом» (2:0).

«Львів» у чергових спарингах зіграв унічию з тернопільською «Нивою» (1:1) та «Карпатами» (0:0). Новачком команди став Шишка.

Фото koloskovalivka.com

«Чорноморець» зустрівся з «Рухом» (3:0, 1:3) і «Колосом» (1:1). Новачками одеситів стали албанець Філі та Литвиненко.

«Інгулець» у контрольних матчах переміг «Полтаву» (5:2) і зіграв унічию з «Кривбасом» (1:1).

«Минай» у спарингах протистояв «Карпатам» (0:1), «Хусту» (4:0) та «Ворсклі» (1:5). На 18 серпня заплановано поєдинок із «Севлюшем». Новачком закарпатців став Воробчак.

Євгеній Красніков склав із себе повноваження віце-президента «Металіста». Генеральним директором клубу призначений Валерій Грига, спортивним — Василь Кобін, до тренерського штабу ввійшов Андрій Колісник. Харків’яни зустрілися з «Кривбасом» (1:1), а також узяли участь у виїзному благодійному матчі за Teresa Herrera Trophy з іспанським «Депортіво» (2:4).

«Кривбас» у заключних літніх спарингах зіграв унічию з «Металістом» та «Інгульцем» з однаковим рахунком 1:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини