Літнє міжсезоння у Vbet Лізі: «Шахтар» без головного тренера, щільний графік «Динамо», новачки «Чорноморця» та «Кривбасу»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які продовжують підготовку до нового сезону.

Унаслідок російського вторгнення в Україну попередній чемпіонат в елітному дивізіоні довелося завершити достроково. Дати початку нового сезону поки що офіційно не визначено, проте клуби вже активно працюють на літніх зборах.

Перша команда таблиці Vbet Ліги-2021/2022 станом на 24.02.2022, «Шахтар», попрощалася з італійським головним тренером Роберто Де Дзербі. Також гірників залишив бразилець Маркос Антоніо, який став новачком італійського «Лаціо». В оренді наступний сезон проведуть Тете («Ліон», Франція) та Педріньо («Атлетико Мінейро», Бразилія).

11 липня донеччани почали проходити традиційний медогляд. Перший літній збір «Шахтар» проведе в нідерландському Роттердамі 14—30 липня. На цей період помаранчево-чорні запланували три товариські матчі, один з яких — 26 липня в Амстердамі проти місцевого «Аяксу».

Фото shakhtar.com

«Динамо» із гравцями збірної України, які повернулися до розташування команди, провело ряд спарингів у Швейцарії — проти «Сьйону» (0:1), «Янг Бойз» (0:0), «Сьйону-2» (6:1), «Люцерна» (2:1). Після цього кияни перебралися до Франції, де 12 липня різними складами відіграли два благодійні поєдинки проти «Ліона» (3:1, 0:3).

Напередодні матчів другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів із турецьким «Фенербахче» біло-сині зазирнуть до Бельгії, де 15 липня зустрінуться з «Антверпеном». Після протистояння зі стамбульцями «Динамо» 29 липня зіграє проти «Евертону» Віталія Миколенка. Благодійний поєдинок відбудеться в Ліверпулі на стадіоні «Гудісон Парк».

Є й трансферні новини. В оренду відправилися Кирило Попов, Смирний (обидва — «Колос»), Дячук («Олександрія»), Рамірес («Слован», Словаччина), Соль («Малага», Іспанія).

Третя команда попереднього сезону, «Дніпро-1», свою підготовку проводить у Словенії. Дніпряни в спарингу розгромили місцеву «Чарду» (14:0), попереду в них матчі з кіпрським «Арісом» (14 липня), єрусалимським «Бейтаром» (21 липня) та «Аль-Насром» із Саудівської Аравії (22 липня). Захисник Нельсон Монте наступний сезон проведе в оренді в португальському «Шавеші», тоді як підписаний взимку бразилець Бузанелло приєднався до команди.

«Зоря» провела перший поєдинок під керівництвом Патріка ван Леувена — на польському зборі поступилася «Легії» (1:2). На 13 липня запланований спаринг проти «Легіоновії». Новачками луганців стали Батагов і Мишньов. Натомість іранець Шахаб наступний сезон проведе в оренді в угорській «Академії Пушкаша».

Також у Польщі проводить свій збір «Ворскла». Полтавці зіграли проти «Гурніка» із Забже (1:2), а також обмінялися перемогами з «Радомяком» (1:2, 2:1). Біло-зелені підписали екс-гравця збірної України Олійника, бразильців Марлісона та Філіпе, залишив команду естонець Тамм.

Фото fco.com.ua

Новачками «Олександрії» стали Мартинюк, Кобзар, Шулянський, орендований на два сезони в «Динамо» Дячук. Залишили команду один із лідерів, Ковалець, а також Одарюк. Підопічні Юрія Гури в спарингах поступилися «Полтаві» (1:2) та зіграли внічию з «Кривбасом» (1:1). Надалі заплановані дві гри з «Колосом» (удома й на виїзді), матчі з «Металургом», «Інгульцем» і «Кременем».

Кількох нових виконавців підписав «Колос». Лави команди поповнили екс-гравець збірної України Болбат, Ємець, Гончаренко, повернувся зі «Львова» Зозуля, орендовані на рік у «Динамо» Кирило Попов і Смирний. Залишили ковалівців Петров, Морозко, білорус Павловець і словенець Ром. «Колос» переміг у двох спарингах проти аматорів Київщини — «Полісся» (3:1) і «Ниви» (1:0).

Чергові новачки «Вересу» — Курко та брати Станіслав і Владислав Шараї. Новим клубним лікарем став Артем Зінченко, який раніше працював у «Маріуполі». Рівненці планують провести сім спарингів: зі «Львовом» U-19 (13 липня), «Карпатами» (21 липня), «Львовом» (24 липня), «Минаєм» (29 липня), «Колосом» (6 серпня), «ЛНЗ» (9 серпня) та «Рухом» (13 серпня).

Значних кадрових змін зазнав «Металіст 1925». Залишили клуб Ченбай, Єрмаков, Савін, Задерака, Батюшин, Шеліхов, гравець молодіжної збірної України Криськів і боснієць Квакич. Натомість харків’яни підписали Курила та екс-капітана «Руху» Мартинюка. 4 липня команда почала збір у селі Щасливе Київської області.

До розташування «Руху» повернулися бразилець Таллес та англієць Соломон-Отабор, новачком колективу став Довгий. На рік орендований «Чорноморцем» Литвиненко. 9 липня львів’яни провели благодійний поєдинок у гостях проти польської «Ягеллонії» (2:1).

Розпочав літню підготовку на заміській базі «Львів». Залишив «містян» капітан Довгий. У спарингу підопічні Олега Дулуба здолали «Мостиську» (2:0).

Фото chernomorets.odessa.ua

Новачками «Чорноморця» стали Войтіховський, Суханов, Петько, Єрмоленко, Гаджук, Литвиненко, Єрмаков, екс-голкіпер збірної Казахстану Непогодов, канадський захисник Джеймс. Новий контракт із «моряками» уклали капітан Кравченко, Варакута, Брагару і Штогрін. Підопічні Романа Григорчука провели три спаринги з клубами Одеського регіону, здобувши перемоги — 4:0, 3:1 і 7:2. Також «Чорноморець» обіграв власну юнацьку команду (7:1) та провів поєдинок у Кишиневі з молдовським «Зімбру» (3:0).

«Інгулець» підписав контракти з Нагієвим, Ченбаєм та Одарюком. У контрольній грі петрівці перемогли «Кремінь» (4:1).

«Минай» поновив тренування й у спарингах переміг «Локомотив-Чоп» (6:0) та «Севлюш» (4:0).

Продовжується збір «Металіста» в Туреччині. Харків’яни зіграли з місцевими «Башакшехіром» (0:3) та «Антальяспором» (1:0). Новачками команди стали Коркішко, Бабенко та Книш. До тренерського штабу ввійшов Руслан Фомін, а Антон Поступаленко працюватиме в селекційній службі.

«Кривбас» продовжує підписувати гравців — до новачка елітного дивізіону приєдналися Хомченовський, Вернидуб, Кліщук, Сарнавський, Опанасенко, Задерака. Натомість одразу 18 футболістів залишили криворізьку команду. Чорно-білі провели спаринг проти «Олександрії» (1:1) та запланували гру з «Інгульцем» (17 липня).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини