Відбулися загальні збори учасників Української Прем’єр-ліги

Сьогодні, 27 травня у приміщенні Будинку футболу відбулися загальні збори учасників Української Прем’єр-ліги.

На загальних зборах були присутні президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, перші віце-президенти УАФ Анатолій Демяненко, Олег Протасов, Олексій Михайличенко, Вадим Костюченко, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий, президент ПФЛ Олександр Каденко, а також представники всіх клубів УПЛ та клубів-претендентів із ПФЛ.

Головною темою на порядку денному була перспектива продовження чемпіонату України, обговорення можливих місць та дат проведення, а також формат турніру на майбутній сезон.

Мала місце конструктивна дискусія, але всі клуби одностайно зійшлися в головному питанні: футболу в Україні — бути!

Остаточне рішення щодо формату чемпіонату, країни проведення та ігрового календаря буде ухвалено за результатами роботи профільних робочих груп та консультацій із владою України та військовими адміністраціями.

Такого ж висновку дійшли і в обговоренні подальших перспектив чемпіонату юнацьких команд.

Фото upl.ua

Також на порядок денний було винесено питання щодо неможливості команд «Десна» та «Маріуполь» брати участь у наступному розіграші чемпіонату України через зруйновану інфраструктуру та складну воєнну ситуацію в їхніх містах. Було вирішено закріпити за цими командами місця в Українській Прем’єр-лізі. Всі учасники зустрічі одноголосно підтримали цю ініціативу.

Виходячи зі складної ситуації в країні у зв'язку з воєнною агресією рф, на сезон-2022/2023 буде розроблено й прийнято тимчасовий спеціальний регламент, який буде передбачати умови проведення змагань у ситуації, що склалася.

«Обговорили питання відновлення чемпіонату України. Всі представники клубів мали можливість висловити своє бачення ситуації, але радий, що ніхто не поставив під сумнів доцільність проведення змагань, — зазначив президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — Для всіх нас зараз важливо зберегти футбол в Україні, адже він допомагає людям впоратися зі стресом повномасштабної війни та є важливою психологічною опорою для багатьох дітей, які пережили жахіття війни. Тому найближчим часом робоча група опрацює пропозиції та думки представників клубів і деталізує варіанти проведення чемпіонату сезону-2022/2023. Дякую всім учасникам зустрічі за конструктивну й відверту розмову. Але насамперед вдячний клубам УПЛ і ПФЛ за активну патріотичну позицію, волонтерську діяльність і підтримку дітей, сімей переселенців, медиків і наших воїнів-захисників».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини