Юнацька збірна України з футзалу U-19 розпочинає свій виступ на турнірі в Хорватії

Сьогодні, 21 червня, юнацька збірна України з футзалу U-19 розпочне свій виступ на міжнародному турнірі в Хорватії.

У межах підготовки до матчів основного раунду відбору Євро-2022 (U-19) із футзалу юнацька збірна України зіграє на міжнародному турнірі Futsal Week U-19, який проходитиме в хорватському Поречі 21—26 червня. Сьогодні синьо-жовті проведуть стартовий поєдинок, в якому зустрінуться з командою Гренландії (початок — о 19.45 за київським часом).

«Для нас цей турнір є надзвичайно важливим. До старту в основному раунді залишається менше місяця, тож товариські матчі нам необхідні. Я б акцентував увагу саме на цьому. Ми не ставимо завдання перемогти в межах Futsal Week, нам потрібно з користю провести всі поєдинки турніру. Це допоможе покращити ігровий тонус. Чудово, що є нагода взяти участь у цих змаганнях», — вважає головний тренер нашої команди Віталій Одегов.

Після турніру в Хорватії синьо-жовті вирушать до молдовського Чореску, який 7—10 липня прийматиме матчі групи 6 основного раунду відбору чемпіонату Європи. Суперниками нашої команди будуть збірні Андорри, Бельгії та Молдови.

Склад юнацької збірної України з футзалу U-19

Воротарі: Микола Хомяк, Микола Гуйван, Дмитро Дяченко; польові гравці: Андрій Британ, Олександр Дичук, Андрій Ткачук, Олександр Сметаненко, Ростислав Семенченко, Владислав Сизик, Артем Щур, Ярослав Квасній, Дмитро Скибчик, Давид Калашник, Дмитро Рибіцький, Максим Малиновський, Сава Лутай.

Нагадаємо, 30 серпня минулого року відбулося жеребкування основного раунду кваліфікації другого чемпіонату Європи з футзалу (U-19). За його підсумками підопічні Віталія Одегова потрапили до групи 6, де зустрінуться з Бельгією, Молдовою та переможцем групи А попереднього раунду — Андоррою.

Українська команда була визначена як господар одного з міні-турнірів, який мав пройти на львівській «Боско-Арені» 16—19 березня. Однак через російське воєнне вторгнення поєдинки було перенесено на 7—10 липня поточного року. Ігри прийматиме молдовський Чореску.

Євро-2022 (U-19) з футзалу. Основний раунд кваліфікації. Група 6

07.07.2022

Бельгія — Молдова  15.00

Україна — Андорра  18.00

08.07.2022

Бельгія — Україна 15.00

Молдова — Андорра 18.00

10.07.2022

Андорра — Бельгія  15.00

Молдова — Україна  18.00

Час збігається з київським.

Нагадаємо, що за підсумками матчів основного раунду відбору вже відомі сім учасників фінального турніру чемпіонату Європи з футзалу-2022 серед юнацьких команд. Компанію збірній Іспанії, яка буде господарем першості, склали Італія, Португалія, Франція, Польща, Румунія й Хорватія. Останній учасник Євро-2022 визначиться за результатами поєдинків групи 6.

Фінальна частина Євро-2022 (U-19) з футзалу проходитиме 3—10 вересня в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Згідно із жеребкуванням вісім учасників турніру будуть розбиті на дві групи по чотири команди, по дві найкращі з яких вийдуть до півфіналів.

Нагадаємо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини