Визначилися всі суперники юнацької збірної України на Євро-2022 (U-19) з футзалу

Юнацька збірна України з футзалу U-19 дізналась останнього суперника в основному раунді відбору на чемпіонат Європи 2022 року.

30 серпня відбулося жеребкування кваліфікаційного турніру другого чемпіонату Європи з футзалу (U-19). За його підсумками підопічні Віталія Одегова потрапили до групи 6, де зустрінуться з Бельгією, Молдовою та переможцем групи А попереднього раунду. Останнім учасником цього квартету основного раунду стала збірна Андорри, яка випередила Уельс, Сан-Марино та Естонію. Українська команда попередньо була визначена в якості одного з господарів міні-турнірів.

Раніше юнацький футзальний чемпіонат Європи було перенесено на рік у зв’язку з пандемією коронавірусу. За попереднім розкладом кваліфікація мала завершитися в березні, а фінальна частина — восени 2021 року. Згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, Євро-2022 відбудеться у вересні наступного року.

Формат

За перемогу в новому розіграші посперечаються 34 команди. Збірна Іспанії отримала пряму путівку до фінального етапу, який проходитиме 3—10 вересня 2022 року в Хаені, а ще 33 команди візьмуть участь у кваліфікації.

Сім учасників із найнижчим рейтингом (на основі результатів першого розіграшу) стартували у листопаді з попереднього раунду. Вони розіграли дві путівки в основний раунд, який розпочнеться в березні наступного року. Із цієї стадії стартують 26 команд, у тому числі й юнацька збірна України. За підсумками основного раунду визначаться сім учасників фінальної стадії, які приєднаються до Іспанії.

Обидва кваліфікаційні раунди будуть проходять у форматі міні-турнірів — кожен на окремому майданчику. До наступного етапу виходять лише переможці груп.

Основний раунд

Група 1: Туреччина, Нідерланди, Італія, Чорногорія.

Група 2: Португалія, Чехія, Кіпр, Греція.

Група 3: Сербія, Словенія, Франція, Угорщина.

Група 4: Фінляндія, Польща, Боснія і Герцеговина, Казахстан.

Група 5: Румунія, Росія, Словаччина, Грузія.

Група 6: Україна, Бельгія, Молдова, Андорра.

Група 7: Хорватія, Білорусь, Латвія, Азербайджан.

Фінальна частина відбудеться в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Вісімку учасників турніру складуть господар чемпіонату Європи, Іспанія, та сім переможців кваліфікації. Згідно із жеребкуванням вони будуть розбиті на дві групи по чотири команди, по дві найкращі з яких вийдуть до півфіналів.

Розклад Євро-2022 (U-19) із футзалу  

15—20.03.2022

Основний раунд кваліфікації.

03—10.09.2022

Фінальний турнір.

Нагадаємо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

12.03.2024 15:30

Юнацька збірна України з футзалу проводить НТЗ в Ужгороді

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжує підготовку до поєд...

27.02.2024 15:00

Юнацька збірна України з футзалу проведе НТЗ у березні

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини