Збірна України здобула впевнену перемогу в контрольній грі з італійським «Емполі»

Контрольним матчем в італійському Емполі проти однойменної команди національна збірна України продовжила серію поєдинків у межах підготовки до плей-офф відбору ЧС-2022 та червневих зустрічей у Лізі націй-2022/2023.

У попередній підготовчій грі збірна України зустрілася в Менхенгладбаху з місцевою «Боруссією» (2:1). Із того часу до лав національної команди приєдналися чотири легіонери. Натомість залишив розташування збірної Трубін, який вирушив на збір молодіжки, а Булеца не міг сьогодні зіграти через пошкодження.

Наші футболісти знову вийшли на поле в особливому комплекті форми жовтого кольору, а також із прапорами Євросоюзу. Перед початком зустрічі зі вступним словом виступив екс-тренер збірної України з тренерського штабу Андрія Шевченка — Андреа Мальдера. Гімн України виконала заслужена артистка України Наталка Карпа.

Фото прес-служби УАФ

Порівняно з попереднім матчем Олександр Петраков змінив п’ятьох гравців у стартовому складі. Так, місце у воротах зайняв Пятов, із перших хвилин з’явилися Попов, Піхальонок, Циганков і Яремчук.

Початок зустрічі залишився за «Емполі», а найактивнішим у господарів був Бальданці. Та спершу не дозволив італійцю переграти себе Пятов, а пізніше Томаззо пробив повз дальній кут. Українці відповіли непоганим ударом Піхальонка в площину й потужним пострілом Яремчука повз ціль. На 23-й хвилині Какаче ударом із підбору змусив реагувати Пятова.

Фото прес-служби УАФ

Перший гол у матчі забили синьо-жовті — на 26-й хвилині Циганков класним пасом розрізав оборону суперників, а Яремчук влучно пробив у ближній кут. Могли українці збільшувати перевагу. Невлучних ударів завдали Яремчук і Шапаренко, той самий Яремчук в одній з атак влучив у стійку, а Степаненко не зміг добити у ворота. Наприкінці першого тайму Циганков уникнув офсайду й вийшов сам на сам із кіпером, однак пробив поруч зі стійкою. А в наступній атаці «Емполі» вдалося відігратися — після невдалих дій нашої команди в обороні Ла Мантіа з другої спроби відправив м’яч у сітку.

Фото прес-служби УАФ

Одразу по перерві українці знову вийшли вперед — удар Яремчука з-за меж штрафного Уйкані парирував, але на добивання першим встиг Караваєв. Далі в синьо-жовтих хороші моменти мали Яремчук і Піхальонок, однак їхнім ударам не вистачило точності. На 52-й Мудрик здорово протягнув м’яч у штрафний, але не переграв кіпера.

Такий тиск із боку українців призвів до третього гола — Піхальонок завдав більярдного удару в дальній кут із середньої дистанції, відзначившись у другій грі поспіль. «Емполі» міг відіграти один м’яч, але Бущан, який змінив Пятова в перерві, виручив після удару Штулаца із меж штрафного.

Фото прес-служби УАФ

Надалі команди обмінювалися моментами. Обвідний удар від Циганкова парирував Уйкані, на що схожим ударом у руки Бущану відповів Парізі. Пізніше Верре з хорошої позиції не влучив у дальній кут, Яремчук не забив після виходу сам на сам, а Бандінеллі перевірив Бущана.

Наприкінці зустрічі сталася неприємність — через ушкодження змушений був залишити поле Попов. «Емполі» на останніх хвилинах створив ще кілька моментів, але Бущан був на висоті. У доданий арбітром час хороший шанс змарнував Шапаренко, а Дельї Інноченті потужним пострілом поцілив у стійку. Тож у підсумку підопічні Олександра Петракова здобули впевнену перемогу — 3:1.

Контрольний матч

«Емполі» (Італія) — Україна — 1:3 (1:1)

Голи: Ла Мантіа (45) — Яремчук (26), Караваєв (46), Піхальонок (53).

«Емполі»: Уйкані (Хвалич, 78), Болі (Стоянович, 60), Ісмайлі (Еванджелісті, 84), Віті (Пеццола, 84), Какаче (Парізі, 60), Хендерсон (Асллані, 60), Штулац (к) (Дельї Інноченті, 60), Фацціні (Бандінеллі, 60), Байрамі (Верре, 60), Бальданці (Содеро, 81), Ла Мантіа (Кутроне, 60).

Запасні: Вікаріо, Бенассі.

Тренер: Ауреліо Андреаццолі.

Україна: Пятов (к) (Бущан, 46), Забарний, Попов (Бондар, 78), Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Шапаренко, Піхальонок (Сидорчук, 84), Мудрик (Буяльський, 84), Циганков (Зубков, 78), Яремчук (Довбик, 78).

Запасні: Сирота, Бєсєдін, Конопля, Качараба, Гармаш, Різник, Сікан.

Тренер: Олександр Петраков.

Арбітр: Мануель Вольпі (Італія).

17 травня. Емполі. Стадіон «Карло Кастеллані».

Далі в синьо-жовтих заплановано контрольний матч проти хорватської «Рієки», який відбудеться вже завтра, 18 травня (початок — о 19.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини