Збірна України в Менхенгладбаху перемогла «Боруссію» у першому матчі 2022 року

У німецькому Менхенгладбаху на стадіоні «Боруссія Парк» контрольним матчем проти місцевої «Боруссії» національна збірна України розпочала серію поєдинків у межах підготовки до плей-офф відбору ЧС-2022 та червневих зустрічей у Лізі націй-2022/2023.

Нагадаємо, матч відбору на мундіаль із Шотландією, що мав відбутися 24 березня у Глазго, було перенесено на 1 червня внаслідок російського вторгнення в Україну. Тож уперше цьогоріч синьо-жовті зібралися лише 1 травня у Словенії, де й проводять підготовку до офіційних ігор.

У першому контрольному поєдинку збірна України зустрілася в Менхенгладбаху з місцевою «Боруссією». Зазначимо, що для українців вхід на стадіон «Боруссія Парк» сьогодні був вільним.

Фото прес-служби УАФ

Наші футболісти вийшли на поле в особливому комплекті форми жовтого кольору. Гімн України виконала відома українська співачка Христина Соловій, а наші гравці в цей час були вдягнені у спеціальні футболки, на яких вказано населені пункти, що постраждали внаслідок воєнної агресії росії. Також перед початком матчу гравці вишикувалися з банером STOP WAR. Відзначимо, що головним арбітром поєдинку в першому таймі виступив українець Денис Шурман, який тимчасово працює в Німеччині.

Фото прес-служби УАФ

Враховуючи, що легіонери поки що не прибули до розташування команди, Олександр Петраков виставив експериментальний стартовий склад виключно з гравців клубів УПЛ. Через травми не змогли сьогодні зіграти викликані тренером на збір Циганков, Гуцуляк, Корнієнко і Кривцов, поза заявкою залишився Трубін. Натомість дебютував у лавах національної збірної Мудрик.

І саме Михайло став головним героєм початку матчу — на 9-й хвилині після шикарного закидання Шапаренка з глибини Мудрик випередив і захисника, й голкіпера та відправив м’яч у порожні ворота. Німці відповіли ударом Плеа в площину. Незабаром класно здалеку пробив Мудрик — Зоммер був на місці. Утім, на 14-й хвилині «Боруссія» відігралася — Конопля помилився, а Носс пробив у ближній кут без шансів для Бущана.

Фото прес-служби УАФ

Найнебезпечнішим гравцем синьо-жовтих так і залишався Мудрик — після його проходів і прострілів біля володінь Зоммера регулярно виникала небезпека. Усередині тайму пішли моменти в господарів — спершу Плеа переправив м’яч у ворота, однак арбітри зафіксували офсайд, пізніше над поперечиною пробив Геррманн.

На 36-й хвилині Караваєв скинув м’яч у штрафний під ривок Мудрику, однак нашому вінгеру не вдалося пробити. Перед самою перервою Мудрик здорово розігнав контратаку лівим флангом, вивів Шапаренка сам на сам із кіпером, проте Зоммер дуель у Миколи виграв.

Фото прес-служби УАФ

Після антракту вінгер «Шахтаря» продовжив розривати оборону суперника. Спершу Мудрик віддав під удар Сидорчуку, але Сергій далеко відпустив м’яч. Пізніше сам Михайло прорвався з лівого флангу до воротарського, перекинув кіпера, однак Ельведі виніс м’яч із лінії воріт. «Боруссія» відповіла ударом Нойхауса здалеку, який пройшов поруч із ближньою стійкою. На 67-й хвилині здалеку приклався до м’яча Сидорчук — Зіппель упорався. Пізніше у господарів із хорошої позиції пробив повз ціль Беннеттс. На 81-й хвилині Бондар після кутового не зумів замкнути дальню стійку.

Вирішальною в матчі стала заміна від Петракова — відзначився Піхальонок, який, як і Мудрик, дебютував у складі збірної. На 82-й хвилині українці здорово запресингували суперника, і після скидки Гармаша Піхальонок з-за меж штрафного влучив у ціль.

Фото прес-служби УАФ

Наприкінці зустрічі класним сейвом відзначився Різник, також здорово здалеку пробив Сидорчук. У підсумку синьо-жовтим вдалося втримати переможний результат і порадувати вболівальників у першому поєдинку поточного року.

Контрольний матч

«Боруссія» (Менхенгладбах, Німеччина) — Україна — 1:2 (1:1)

Голи: Носс (14) — Мудрик (9), Піхальонок (82).

«Боруссія»: Зоммер (Зіппель, 46), Фрідріх (Бенсебайні, 46), Геррманн (Емболо, 46), Штіндль (к) (Коне, 46), Плеа (Беннеттс, 46), Гофманн (Нетц, 46), Гінтер (Лайнер, 46), Скеллі, Ельведі (Мюзель, 69), Носс (Нойхаус, 46), Райтц.

Тренер: Аді Гюттер.

Україна: Бущан (Різник, 46), Конопля (Попов, 46), Забарний, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Степаненко (к) (Піхальонок, 75), Мудрик (Булеца, 69), Шапаренко (Сирота, 79), Буяльський (Бондар, 46), Бєсєдін (Гармаш, 69).

Запасні: Пятов, Довбик.

Тренер: Олександр Петраков.

Арбітри: Денис Шурман (Україна) — 1-й тайм, Даніель Зіберт (Німеччина) — 2-й тайм.

11 травня. Менхенгладбах. «Боруссія Парк».

Попереду в синьо-жовтих заплановані товариські матчі проти італійського «Емполі» (17 травня) та хорватської «Рієки» (18 травня).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини