Антракт у Vbet Лізі: насичена ігрова програма клубів у Туреччині, візити тренерів збірних України

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які готуються до поновлення сезону через спаринги на закордонних зборах.

Зимова підготовка клубів елітного дивізіону не проходить осторонь тренерів збірних України. Так, Руслан Ротань у Туреччині переглядав гравців молодіжки, а наставник національної команди Олександр Петраков останніми днями відвідав розташування «Шахтаря», «Дніпра-1», «Руху», «Чорноморця», «Маріуполя», «Вересу» та «Олександрії».

Лідер чемпіонату України, «Шахтар», розпочав другий етап підготовки в Белеку. За індивідуальною програмою працюють Кривцов і Соломон, які пропускали перший збір, а також Марлон і Алан Патрік. Гірники запланували чотири спаринги: 12 лютого — проти «Шахтаря» (Казахстан), 15 лютого — проти «Маріуполя», 18 лютого — проти «Астани» (Казахстан), 19 лютого — проти «Риги» (Латвія). Відзначимо, що екс-гравець збірної України Коноплянка перейшов із «Шахтаря» в польську «Краковію».

«Динамо» в Туреччині провело спаринги із сербськими «Чукаричками» (3:2), болгарським «Левські» (1:1), чорногорським «Рударом» (1:0), грузинським «Динамо» (1:0) і боснійським «Широкі Брієг» (4:1). Наразі кияни отримали кілька вихідних, а 13 лютого розпочнуть фінальний зимовий збір. Цього ж дня заплановано контрольний матч проти сербської «Інджії». Через травму пропускав другий збір Андрієвський.

Фото fcdynamo.com

Чинний чемпіон країни продав в угорський «Фехервар» екс-гравця збірної України Шабанова. Зазначимо, що в цьому клубі виступають й інші наші співвітчизники — Макаренко, Петряк, орендований у киян Лєднєв. До кінця поточного року на умовах оренди в «Колосі» гратимуть Ісаєнко та Кузик.

Третя команда таблиці, «Дніпро-1», завершила перший турецький збір перемогами над чорногорським «Дечичем» (1:0) та сербським «Спартаком» (3:0). Підопічні Ігора Йовичевича вже розпочали другий етап зимової підготовки, під час якого проведуть чотири спаринги: 12 лютого — з боснійським «Борацем» (3:2) та узбецькою «Согдіаною», 18 лютого — ще з двома суперниками.

«Зоря» розпочала другий етап підготовки в Туреччині. Підопічні Віктора Скрипника зіграли з узбецьким «Металургом» (2:2), латвійською «Валмієрою» (2:1) та казахстанським «Окжетпесом» (1:1).  Попереду — матчі проти данського «Оденсе» (12 лютого), сербського «Железнічара» (16 лютого) та узбецького «Бунедкору» (16 лютого). Новачком команди став захисник Дубко.

«Ворскла» в першому зимовому спарингу поступилася польській «Лодзі» (0:1), попереду — ігри проти казахстанських «Атирау» (12 лютого) та «Каспія» (18 лютого). Новачком полтавської команди став естонець Ващук, орендований до кінця сезону в естонської «Левадії» з правом викупу.

«Олександрія» на другому турецькому зборі зіграла проти данського «Раннерс» (2:2), австрійського «Капфенберга» (2:1), казахстанського «Тобола» (0:0). Далі в команди Юрія Гури заплановані спаринги з грузинським «Торпедо» (13 лютого) і казахстанським «Аксу» (17 лютого). Новачком «містян» став Калітвінцев, який раніше виступав за «Десну».

Фото desna.football

Щодо команди Олександра Рябоконя, то вона в міському дербі поступилася «Чернігову» (0:1). Потому «Десна» вирушила на збір до Туреччини, де в неї заплановано чотири спаринги, перший з яких — проти боснійського «Велеша» (14 лютого).

«Колос» провів спаринги із чорногорським «Рударом» (1:0), австрійською «Аустрією» (0:3) та казахстанським «Каспієм» (0:1). Попереду в ковалівців матчі з боснійським «Сараєвом» (12 лютого), грузинським «Самгуралі» (17 лютого) та естонською «Левадією» (17 лютого). Окрім вищезгаданих Ісаєнка та Кузика, ще одним новачком команди став Мякушко.

Провів кілька контрольних поєдинків «Верес»: спершу розгромив сербський «Спартак» (4:0), а потім поступився «Поліссю» (1:2), болгарському «Левські» (1:2), «Металісту» (1:2) та боснійському «Велешу» (2:3). Далі в планах підопічних Юрія Вірта спаринги із «Чорноморцем» (12 лютого) та норвезьким «Саднес Ульф» (13 лютого). Рівненці орендували в «Динамо» на півтора року з правом викупу захисника Ауссі, а залишили команду Кобак та Брук, які перебували на перегляді.

«Металіст 1925» поступився сербським «Пролетеру» (1:2) та «Железнічару» (1:2), а також обіграв польську «Ресовію» (2:1). Попереду в харків’ян матчі проти вірменського «Алашкерту» (14 лютого), «Оболоні» (18 лютого) та «Руху» (18 лютого).

Щодо команди Леоніда Кучука, то «Рух» після прибуття до Туреччини відіграв спаринги з казахстанським «Акжаїком» (1:1), естонською «Левадією» (2:1) та латвійською «Валмієрою» (2:0). Ще в планах львів’ян гра проти узбецького «Насафу». 

Фото fcrukh.com

«Львів» на другому зборі здобув перемоги над румунською «Чіксередою» (3:1), грузинськими «Шукурою» (1:0) та «Динамо» із Батумі (1:0), також заплановано спаринги із данським клубом «Вендсюссель» (15 лютого) та казахстанським «Тураном» (15 лютого). Новачком команди став захисник Муравський.

У межах Winter Cup 2022 «Чорноморець» двічі поступився в серії пенальті — «Металісту» (3:3, п.п. 5:6) та «Поліссю» (1:1, п.п. 4:5). Попереду в команди Романа Григорчука спаринги проти «Вересу» (12 лютого), грузинської «Діли» (13 лютого) та неназваного суперника (18 лютого).

«Інгулець» у контрольних матчах зустрівся з грузинською «Ділою» (2:0) та польською «Медзю» (0:0). Далі на петрівців чекають наступні суперники: 14 лютого — «Динамо» (Грузія), 16-го — «Кривбас», 18-го — «Відзев» (Польща).

«Минай» на турецькому зборі зіграв унічию з польською «Медзю» (1:1), поступився узбецькому «Пахтакору» (0:1) та здолав грузинську «Ділу» (2:1). Попереду в команди ще три спаринги: 17 лютого — із «Брабрандом» (Данія), 19-го — із «Согдіаною» (Узбекистан), 20-го — з «Агробізнесом». Залишив лави закарпатців Мякушко.

Першу перемогу цього року здобув «Маріуполь» — обіграно македонський «Сілекс» (2:0). Далі в планах азовців спаринги із казахстанською «Астаною» (14 лютого), «Шахтарем» (15 лютого) та львівськими «Карпатами» (19 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

17.04.2024 20:06

Vbet Ліга. Відбулися перенесені матчі 15-го та 16-го турів

Сьогодні, 17 квітня відбулися перенесені поєдинки 15-го та 16-го турів...

15.04.2024 20:01

Vbet Ліга. «Дніпро-1» упустив перемогу над «Металістом 1925»

Сьогодні, 15 квітня відбулися два заключні поєдинки 24-го туру чемпіон...

14.04.2024 20:03

Vbet Ліга. «Шахтар» переміг у Полтаві «Ворсклу» і зміцнив лідерство в чемпіонаті

Сьогодні, 14 квітня відбулися ще три поєдинки 24-го туру чемпіонату Ук...

Підписатися на новини