Антракт у Vbet Лізі: дві перемоги «Динамо», поповнення у «Вересі» та «Чорноморці», новий тренер «Миная»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які проводять свої перші спаринги на закордонних зборах.

«Шахтар» розпочав свій збір у Туреччині 16 січня. Перший етап зимової підготовки гірників триватиме до 2 лютого. Лідери чемпіонату України проведуть спаринги з австрійським «Вольфсбергером» (24 січня), білоруським «Шахтарем» (28 січня) та сербською «Црвеною Звездою» (31 січня).

Через травми не поїхали до Туреччини Кривцов, Соломон і Траоре. Помаранчево-чорні підписали двох бразильських новачків — півзахисника Нереса з «Аяксу» та захисника Тобіаса з «Інтернасьйоналу».

«Динамо» працюватиме на зборі в Іспанії до 27 січня. Чинні чемпіони України провели два спаринги, в яких обіграли іспанський «Атлетико Пульпіленьйо» (4:0) та люксембурзький «Уніон» (4:0). Попереду поєдинки проти іспанської «Мурсії» (25 січня) та норвезького «Буде-Глімту» (27 січня).

Через захворювання на коронавірус не змогли прибути в Іспанію Забарний, Караваєв та Шкурин. Є й кадрові новини. Лєднєв відправився на рік в оренду в угорський «Фехервар», де вже грають українці Макаренко й Петряк, а Вантух до кінця сезону виступатиме в оренді за «Дніпро-1».

Третя команда таблиці, «Дніпро-1», 23 січня вирушила до Туреччини. Під час першого збору, який триватиме до 6 лютого, заплановані спаринги з болгарським «Бероє» (28 січня), чорногорським «Дечичем» (4 лютого) та неназваним суперником (5 лютого). Другий етап підготовки проходитиме 9—23 лютого та включатиме в себе чотири товариські матчі.

Фото zarya-lugansk.com

«Зоря» розпочала перший турецький збір, який триватиме до 1 лютого. Луганці поступилися польській «Погоні» (1:3), зіграли внічию з азербайджанським «Сабахом» (1:1) та казахстанським «Актобе» (2:2). Попереду спаринги з олімпійською збірною Узбекистану (24 січня), польським «Ракувом» (27 січня) та сербським «Спартаком» (31 січня).

Вирушила до Антальї, де перебуватиме до 19 лютого, «Ворскла». Відомі три суперники полтавців на зарубіжному зборі: польська «Лодзь» (9 лютого), казахстанські «Атирау» (12 лютого) та «Каспій» (18 лютого).

19 січня вирушила до Туреччини «Олександрія». «Містяни» проведуть два закордонні збори. Перший етап підготовки підопічні Юрія Гури розпочали з поразки від польського «Заглембе» (1:2), попереду ігри з польським «Гурніком» (26 січня), косовськими «Балканами» (27 січня), казахстанським «Каспієм» (31 січня) та данським «Вайле» (31 січня).

«Десна» вийшла з відпустки 16 січня й розпочала домашній етап підготовки. Збір у Туреччині вона проводитиме 11—25 лютого, на цей період заплановано чотири спаринги.

«Колос» вийшов з відпустки та розпочав домашній збір, а 28 січня команда вилетить до Туреччини. Під час закордонного етапу підготовки заплановано сім спарингів. Залишив ковалівців захисник Саків.

Фото nkveres.com

«Верес» представив своїх новачків — ними стали вірменин Маргарян, естонець Крейда та Поворознюк. На перегляді в команді перебувають Кобак та Брук. Рівненці вже прибули до Туреччини, де проведуть два збори. Заплановано щонайменше дев’ять контрольних матчів: 24 січня — проти «Градець Кралове» (Чехія), 29 січня — проти «Карвіни» (Чехія), 2 лютого — проти «Спартака» (Сербія), 3 лютого — проти «Полісся», 7 лютого — проти «Левські» (Болгарія), 8 лютого — проти «Металіста», 10 лютого — проти «Широкі Брієг» (Боснія і Герцеговина), 12 лютого — проти «Чорноморця», 13 лютого — проти «Саднес Ульф» (Норвегія).

«Металіст 1925» підписав захисника Безуглого та попрощався з хавбеком Протасовим. 25 січня харків’яни вирушать до Туреччини.

«Рух» здобув дві перемоги у спарингах проти представників чемпіонату Львівської області — «Корміла» (5:1) та «Скали» (4:0). Львів’яни проведуть в Україні ще два контрольні матчі 29 січня, а 31-го вилетять до Туреччини.

Перший спаринг на турецькому зборі провів «Львів» — зафіксовано нічию з австрійським «Хартбергом» (0:0). Попереду ігри проти словацького «Татрана» (24 січня), тбіліського «Динамо» (26 січня), чеського «Тепліце» (28 січня), сербського «Раднічкі 1923» (30 січня) та румунської «Чіксереди» (7 лютого). Містяни підписали нападника Бугая та угандського півзахисника Мію. Залишив команду Брікнер, до кінця сезону орендований молдовським «Шерифом» бразилець Пернамбуко.

Фото chernomorets.odessa.ua

«Чорноморець» продовжує підписувати новачків — до команди Романа Григорчука приєдналися мексиканець Ернандес, болгари Цонєв та Петков, а також орендований у «Динамо» до кінця поточного року Русин. Одесити провели в Туреччині два спаринги проти польської «Лехії» (нічия 0:0 та перемога 2:0), зіграли з косовськими «Приштиною» (4:0) та «Дрітою» (1:1). Надалі в планах моряків спаринги проти македонського «Шкупі» (26 січня), «Металіста» (4 лютого), «Полісся» (7 лютого) та «Вереса»  (12 лютого).

«Інгулець» розпочав зимову підготовку на клубній базі, а з 27 січня до 24 лютого проводитиме збір у Туреччині, під час якого заплановано сім спарингів. Новачками петрівців стали Кліщук, Саків, бразилець Вільям та нідерландець Антві. До оновленого тренерського штабу ввійшли колишні футболісти команди Богдан Шуст, Младен Бартулович та Владислав Лупашко.

Новим головним тренером «Миная» став Володимир Шаран. Закарпатці поступилися у виїзному спарингу угорському «Дебрецену» (0:1). Наступний контрольний поєдинок заплановано проти «Ужгорода» 28 січня. Із 1-го до 22 лютого «Минай» готуватиметься в Туреччині.

До «Маріуполя» повернулися голкіпер Гальчук та захисник Биков, який першу частину сезону провів у оренді в болгарському «Локомотиві». Залишили команду Клименко та хорват Босанчич. 25 січня азовці розпочнуть турецький збір, під час якого заплановані спаринги із сербським «Вождовацом» (29 січня), боснійським «Широкі Брієг» (2 лютого), македонським «Сілексом» (6 лютого), казахстанською «Астаною» (14 лютого) та львівськими «Карпатами» (19 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини