Євро-2022 з футзалу. Збірна України поступилася команді Іспанії в матчі за бронзу

У поєдинку за третє місце на Євро-2022 з футзалу підопічні Олександра Косенка програли команді Іспанії.

У груповому раунді європейської першості синьо-жовті поступилися Нідерландам (2:3), розгромили Сербію (6:1) і програли Португалії (0:1), проте посіли друге місце у квартеті й пробилися в плей-офф. У чвертьфіналі підопічні Олександра Косенка здолали Казахстан (5:3), а в півфіналі поступилися Росії (2:3).

Попри це, збірна України вперше з 2005 року отримала змогу поборотися за медалі футзального Євро. Наша команда могла додати до двох срібних нагород, здобутих у 2001-му та 2003-му, ще й бронзові.

Завдання ускладнювало те, що в матчі за третє місце синьо-жовтим протистояла Іспанія, семиразовий чемпіон континенту та третя команда рейтингу УЄФА. До того ж у всіх 11-ти попередніх очних зустрічах із цим суперником на великих міжнародних турнірах українці поступалися.

Фото uefa.com

Перший небезпечний момент у грі на 4-й хвилині створили іспанці — Ортіс влучив у стійку. Українці відповіли ударом Зварича, з яким упорався Ерреро. Пізніше Солано та Лосано перевірили Ципуна, а Абакшин із близької відстані не зумів проштовхнути м’яч у ворота.

У середині першого тайму Ципун здійснив кілька класних сейвів, зокрема, потягнув удар Чіно у верхній кут та нівелював вихід Гомеса сам на сам. У ще одному епізоді Кампос здорово розібрався із захисником, проте не влучив у ціль. Утім, на 11-й хвилині піренейці таки повели в рахунку — Мельядо після ауту з лету пробив без шансів для Ципуна.

Синьо-жовті перейшли на гру з п’ятим польовим, і Шотурма ледь не замкнув дальню стійку під час одного з розіграшів. Пізніше Адольфо небезпечно пробив мимо, а Ерреро спробував вразити порожні ворота, проте українців виручила стійка.

Фото uefa.com

На 17-й хвилині Корсун здорово перехопив м’яч у центрі поля й віддав на Чернявського, який зрівняв рахунок. Проте дуже скоро іспанці повернули собі перевагу — влучно в дальній кут пробив Солано. До перерви наша команда знову грала з п’ятим польовим, проте реалізувати свої моменти не зуміла.

Протягом другого тайму українці знову регулярно грали в п’ять польових, намагаючись змусити суперника діяти другим номером. На 21-й хвилині небезпечно в площину пробив Лебідь, проте надалі моменти створювали іспанці, однак Ципун демонстрував свою майстерність.

Фото uefa.com

У середині другого тайму Шотурма й Лебідь завдали небезпечних ударів у площину, проте забити вдалося іспанцям. Спершу після кутового відзначився Боїс, а пізніше Адольфо завершив перехоплення ударом у порожні ворота.

Українці відповіли влученням Чернявського в стійку та ударами Лебедя й Зварича, які потягнув Ерреро. Утім, хоча б скоротити відставання в рахунку до кінця зустрічі нашим хлопцям не вдалося. У підсумку синьо-жовті поступилися — 1:4 й не змогли вибороти медалі на чемпіонаті Європи, посівши підсумкове четверте місце.

Євро-2022 з футзалу

Матч за 3-є місце

06.02.2022

Іспанія — Україна — 4:1 (2:1)

Голи: Мельядо (11), Солано (18), Боїс (31), Адольфо (32) — Чернявський (17).

Іспанія: Ерреро — Ортіс (к), Гомес, Лосано, Мельядо; Плана, Борха, Боїс, Адольфо, Сесіліо, Чіно, Кампос, Солано.

Тренер: Федеріко Відаль.

Україна: Ципун — Чернявський, Корсун, Шотурма (к), Зварич; Савенко, Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш.

Тренер: Олександр Косенко.

Попереджені: Зварич (17), Лебідь (27), Сірий (32).

6 лютого. Амстердам. Ziggo Dome.

Фінал

06.02.2022

Португалія — Росія

18.30, Амстердам

Час початку матчу — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини