Євро-2022 з футзалу. Збірна України програла в півфіналі й тепер боротиметься за бронзу

У півфінальному поєдинку Євро-2022 з футзалу підопічні Олександра Косенка програли лідеру рейтингу УЄФА.

У груповому раунді європейської першості синьо-жовті поступилися Нідерландам (2:3), розгромили Сербію (6:1) і програли Португалії (0:1), проте посіли друге місце у квартеті й пробилися в плей-офф. У чвертьфіналі підопічні Олександра Косенка здолали Казахстан (5:3). Таким чином, збірна України вперше з 2005 року потрапила до четвірки найсильніших на чемпіонаті Європи.

У півфіналі синьо-жовтим випало протистояти Росії, яка посідає першу сходинку в поточному рейтингу УЄФА. Збірна України вже зустрічалася із цим суперником три рази на чемпіонатах Європи й один — на чемпіонатах світу. Наша команда здобула одну перемогу та тричі поступилася. Зазначимо, що сьогодні Олександр Косенко нарешті зміг включити до заявки всіх 14-х наявних гравців.

Фото uefa.com

Суперникам вдалося вийти вперед уже на 2-й хвилині — за допомогою рикошету відзначився Соколов. Українцям знадобився час, щоб оговтатися та налагодити свою гру в обороні й атаці, у цей період поєдинку кілька разів нашу команду виручав Ципун.

Щоб змінити хід гри, Олександр Косенко активно використовував тактику із п’ятим польовим. На жаль, на 15-й хвилині противнику вдалося цим скористатися — Афанасьєв спершу влучив у поперечину, а потім добив м’яч у ворота. Попри це, майже одразу ж Сірий скоротив відставання в рахунку класним ударом із відскоку, а перед самою перервою Лебідь дальнім пострілом поцілив у хрестовину.

Фото uefa.com

На початку другого тайму Ципуну на допомогу прийшла стійка, в яку влучив Давидов. Невдовзі наш голкіпер парирував небезпечний удар Чішкали. Українці відповіли непоганими, але неточними спробами Зварича та Абакшина.

На жаль, на 31-й хвилині опоненти відзначилися втретє — боковими «ножицями» забив Ніязов. Після цього українці заволоділи ініціативою, у площину пробили Шотурма й Сірий. На 35-й хвилині синьо-жовті знову скоротили відставання, коли Абакшин здорово розібрався поблизу чужих воріт. Невдовзі чудова нагода була в Шотурми, але капітан збірної України пробив повз ціль.

Наприкінці зустрічі українці мали реальні шанси вирвати нічию та перевести гру в додатковий час. На 39-й хвилині Корсун заробив пенальті, але Шотурма не зумів переграти голкіпера. На 40-й партнери вивели Абакшина на забивну позицію, але йому не вистачило влучності.

Фото uefa.com

Тож збірна України поступилася в півфіналі Євро-2022 з рахунком 2:3. У неділю, 6 лютого, синьо-жовті посперечаються за третє місце з Іспанією.

Євро-2022 з футзалу. Плей-офф

Півфінали

04.02.2022

Україна  Росія — 2:3 (1:2)

Голи: Сірий (16), Абакшин (35) — Соколов (2), Афанасьєв (15), Ніязов (31).

Незабитий пенальті: Шотурма (39, «У»).

Україна: Ципун — Чернявський, Корсун, Шотурма (к), Зварич; Савенко, Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш.

Тренер: Олександр Косенко.

Росія: Путілов — Абрамов (к), Соколов, Пауліньо, Нандо; Замтарадзе, Мілованов, Ніязов, Чішкала, Абрамович, Давидов, Афанасьєв.

Тренер: Сергій Скорович.

Попереджені: Сірий (10), Абакшин (23) — Абрамов (33), Афанасьєв (39).

4 лютого. Амстердам. Ziggo Dome.

Португалія — Іспанія — 3:2

Матч за 3-є місце

06.02.2022

Іспанія — Україна

15.30, Амстердам

Фінал

06.02.2022

Португалія — Росія

18.30, Амстердам

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини