Олександр Косенко: «Ми налаштовані пройти якомога далі й не дати цього зробити збірній Казахстану»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко поділився очікуваннями від поєдинку проти Казахстану на Євро-2022.

У груповому раунді європейської першості синьо-жовті поступилися Нідерландам (2:3), розгромили Сербію (6:1) і програли Португалії (0:1), проте посіли друге місце у квартеті й пробилися в плей-офф. У чвертьфіналі, який відбудеться в Амстердамі сьогодні, 31 січня, на збірну України очікує поєдинок із Казахстаном (початок — о 21.00 за київським часом).

Напередодні матчу своїми думками поділився головний тренер нашої команди Олександр Косенко, слова якого наводить прес-служба Асоціації футзалу України.

Олександре Петровичу, як охарактеризуєте найближчого суперника?

На чемпіонаті Європи починається стадія плей-офф. Уже не потрібно формувати турнірну стратегію, ми маємо виходити й перемагати. Налаштовуємося на збірну Казахстану. Це сильний суперник із хорошими виконавцями, які виділяються як індивідуальними якостями, так і командною грою. Очікуємо на непростий матч. По-іншому на стадії чвертьфіналу й бути не може.

Якою є кадрова ситуація перед матчем із Казахстаном?

Точно не зіграє в цьому поєдинку Артем Фаренюк. Михайло Зварич іще повністю не залікував травму, але ми сподіваємося, що зможемо на нього розраховувати.

Команда потрапляє до чвертьфіналу вшосте поспіль і вже неодноразово за вашого керівництва завершувала боротьбу на цьому етапі. Чи готова збірна України до виходу в півфінал із психологічної точки зору, адже складалося враження, що в останніх двох розіграшах хлопці побоювалися цієї стадії?

Можу сказати, що збірна України тримає рівень і виходить із групи. Безумовно, хотілося б більшого. У попередніх розіграшах ми нічого не боялися. Це футзал. На Євро-2018 ми поступилися іспанцям із різницею в один м’яч, а до того зазнали поразки від господарів турніру за 0,3 секунди до завершення матчу. Була напружена боротьба, але ми в ній поступалися. Суперники теж хотіли вийти до півфіналу. Зараз ми налаштовані пройти якомога далі й не дати цього зробити збірній Казахстану, яка також буде цього прагнути. Усе вирішить гра й кінцевий результат, який ми побачимо на табло.

У збірній Казахстану в матчі з Україною будуть відсутні Тайнан, Едсон і Валіуллін. На ваше переконання, це сильно послабить суперника?

Ми теж мали й маємо кадрові втрати. У нашому випадку це згуртувало команду й додало бійцівських якостей. Як такі втрати позначаться на збірній Казахстану, судити не візьмуся. Ми взагалі не маємо думати про це, адже коли ти вважаєш, що суперник слабший, а ти сильніший — перемогу не здобудеш. Якщо ми гратимемо так само, як у двох останніх матчах, то матимемо шанс потрапити до півфіналу. Відсутність Тайнана, Едсона й Валіулліна, можливо, стратегічно змінить стиль гри збірної Казахстану. Це також може згуртувати казахів. У складі цієї команди достатньо кваліфікованих виконавців. За останні роки саме казахстанські футзалісти зуміли додати. Будемо серйозно готуватися до цього поєдинку.

Як готуватиметеся до протистояння з Ігітою в нападі та захисті?

Думаю, усі команди вже повністю вивчили гру Ігіти. Він як був, так і залишається сильним воротарем. Останні матчі демонструють, що він може припускатися помилок, але досі забиває й віддає результативні передачі. Якщо гравець це робить якісно, то в нього регулярно виходить. Будемо робити все можливе, щоб убезпечити свої ворота від цих атак.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини