Олег Шайтанов: «У лютому плануємо два контрольні матчі на виїзді зі Швецією»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов підбив підсумки товариських матчів з Іспанією.

У межах підготовки до фінального турніру Євро-2022 синьо-жовті 18—19 січня в Бучі провели два спаринги проти чинних чемпіонок Європи, іспанок. В обох поєдинках наша команда поступилася — 0:7 та 1:3.

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов прокоментував результати спарингів.

«У першому матчі ми, на жаль, поступилися з рахунком 0:7. Але ми розуміємо силу Іспанії. Грали за своїм планом, намагалися діяти в три четвірки. Так, щось не виходило, але все ж таки всі дівчата зіграли, отримали цінний досвід гри із чемпіонками Європи.

Завжди складно грати за збірну, надто проводити перший матч проти іспанок. Хвилювалися всі, не тільки дебютантки. На жаль, у першому поєдинку ми не змогли показати свою гру, максимально витиснути із себе все можливе.

У другому спарингу також програли, але є надія, що таким чином ми стаємо сильнішими. Розібрали першу гру, помилки, які були схожі на ті, що ми робили в поєдинках із Португалією. Намагалися їх виправити, поступилися, але за грою виглядали потужніше.

На жаль, у спарингах нам не змогли допомогти Альона Кирильчук і Сніжана Воловенко, на другий матч випала Софія Рубан. У першій зустрічі я намагався дати зіграти всім, у другій — перевірити більш бойовий склад. Дівчата молоді, десь хвилювалися, але в другому поєдинку зміцніли, побачили, що із цією Іспанією грати можна.

Думки зіграти в п’ять польових були, але все ж таки це контрольні матчі. Хотілося, щоб дівчата більше пограли у футзал. Кожна хвилина дуже важлива для гравців, адже вони протистояли чемпіонкам Європи.

Наприкінці січня ми збираємося, а 4—5 лютого плануємо два контрольні матчі на виїзді зі Швецією. А потім буде збір напередодні чемпіонату Європи», — сказав Олег Шайтанов у коментарі для YouTube-каналу Асоціації футзалу України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини