Із 30-річчям УАФ привітали міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт та президент НОК Сергій Бубка

Українську асоціацію футболу, яка відзначає 30-річний ювілей, привітали міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт та президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

 

«Дорогі друзі! Радий вітати вас із нагоди 30-річчя від дня заснування Української асоціації футболу!

Минуло рівно 30 років із моменту, коли вся футбольна спільнота України об'єдналася в єдине ціле, і 29 років із моменту першого в історії матчу української збірної!

За цей час разом із вами та завдяки вам ми пережили багато емоцій. Ми плакали від радості, коли збірна України стала чвертьфіналістом чемпіонату світу 2006 року, ми шалено раділи перемогам над Португалією та Іспанією, святкували тріумф над шведами на Євро-2020, пишалися нашою молоддю після перемоги на чемпіонаті світу U-20. І таких приводів для радощів за 30 років було багато.

Разом із Польщею ми були господарями Євро. Київ приймав фінали найпрестижнішого клубного турніру Європи — Ліги чемпіонів. Той факт, що Україну добре знають та поважають у футбольному світі, — ваша заслуга!

Ви розвиваєте дитячий футбол, допомагаєте нашим військовим, займаєтеся благодійністю та даєте чимало приводів пишатися вами. Бажаю тільки зростання та нових приводів пишатися нашим українським футболом! Зі святом!» — написав у вітальному листі Вадим Гутцайт.

 

«Дорогі друзі! Від імені олімпійської родини України щиро вітаю з 30-річчям від дня заснування Української асоціації футболу всю команду та всіх поціновувачів улюбленої гри мільйонів.

Історія українського футболу багата на яскраві сторінки та видатні імена. Геніального Валерія Лобановського, володарів «Золотого м’яча» Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка та багатьох інших видатних тренерів і гравців знає й цінує весь світ.

За роки незалежності українці можуть пишатися гідними виступами національної збірної на чемпіонатах світу й Європи, що не лише дарували моменти неймовірної радості й гордості, а й об’єднували всю країну.

Приємно, що українські футбольні таланти продовжують голосно заявляти про себе, яскравим свідченням чого стала неперевершена перемога української збірної на світовій першості U-20.

Україна має вагомий спортивний авторитет і повагу. Упевнений, у пам'яті кожного з нас, як і в пам'яті наших європейських друзів, надовго залишаться незабутні дні величного футбольного свята Євро-2012, яке по праву високо оцінили не лише шанувальники спорту, а й футбольні експерти світу.

Тож нехай нове десятиліття дасть старт новим великим здобуткам та блискучим успіхам. Віримо, що вже найближчим часом ми будемо вболівати за наших футболістів і на Олімпійських іграх. Олімпійського завзяття, процвітання та нових перемог!» — зазначив у своєму привітанні Сергій Бубка.

Нагадаємо, УАФ із ювілеєм привітали Президент України Володимир Зеленський й очільники світового та європейського футболу. Президент ФІФА Джанні Інфантіно надіслав спеціального листа, а президент УЄФА Александер Чеферін виступив із вітальною промовою під час урочистого вечора на честь 30-річчя Української асоціації футболу, що відбувся в Києві в Національній опері України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини