Привітання президента ФІФА Джанні Інфантіно на адресу Української асоціації футболу

Президент ФІФА Джанні Інфантіно привітав учасників урочистого вечора на честь 30-річчя Української асоціації футболу, що сьогодні проходить у Києві в Національній опері України:

«Шановний пане президенте, дорогі друзі! 30 років тому, 1991 року, був історичний для українського футболу день — було створено Українську асоціацію футболу (УАФ). Сьогоднішній день, коли ми відзначаємо 30-річчя УАФ, безперечно, є не менш важливим.

Від імені міжнародної футбольної спільноти я радий привітати всіх вас із цією важливою віхою, якої було досягнуто лише завдяки підтримці тих, хто вірить у красу та користь футболу — спорту, який об’єднує нас усіх.

Протягом цих 30-ти років було чимало історій успіху, пам’ятних моментів і незабутніх легенд, що писали футбольну історію в Україні, Європі та всьому світі.

Історія вашої асоціації тісно пов’язана з найбільшими успіхами гравців і тренерів, які мали величезний вплив на сучасний футбол. Сьогодні вони продовжують надихати багатьох хлопців і дівчат в Україні, Європі та світі.

2006 року Україна вразила всіх на чемпіонаті світу з футболу в Німеччині, дійшовши до чвертьфіналу й поступившись лише майбутньому чемпіону — Італії.

Але найкраще, мабуть, в України ще попереду, і ці очікування походять від виховання талановитої молоді, яка здобула титул чемпіона світу з футболу U-20 у Польщі 2019 року. Перемога у фіналі над збірною Республіки Корея продемонструвала величезний потенціал гравців і стала відправною точкою їхнього переходу до старших національних команд.

Врешті, я також хотів би віддати належне всім тим, хто втілює в життя розвиток нашого спорту у вашій країні, хто продовжує робити свій внесок у цю неоціненну спадщину, а саме — клубам, лігам, регіональним та національній асоціації, усім аматорам і професіоналам. ФІФА з гордістю розраховує на вашу підтримку в розвитку нашого спорту та популяризації його цінностей в Україні та на міжнародній арені.

Бажаю всім успіхів у наступні роки і з нетерпінням чекаю разом із вами нагоди стати свідком майбутніх захоплюючих подій в українському футболі.

Усього найкращого на наступні десятиліття!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

01.04.2024 10:00

Футбольні таланти розшукували на Великоберезнянщині

29 березня кращих юних футболістів Великоберезнянської, Ставненської т...

30.03.2024 10:00

У Житомирі пройшли курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури за напрямком «Футбол»

Упродовж декількох днів у Житомирі на «Спартак-Арені» пров...

Підписатися на новини