Президент УЄФА Александер Чеферін привітав УАФ із 30-річним ювілеєм

Президент УЄФА Александер Чеферін привітав учасників урочистого вечора на честь 30-річчя Української асоціації футболу, що сьогодні відбувся у Києві в Національній опері України:

«Шановний пане президенте Української асоціації футболу Павелко, шановний Андрію! Шановні друзі з Української асоціації футболу! Шановні гості!

Озираючись на три десятиліття незалежності, ви маєте пишатися тим, що вже зробили. Ви досягли того, що багато хто не досяг би й за сто років.

Українські клуби відіграють важливу роль на європейському рівні, регулярно беруть участь у найпрестижніших змаганнях під егідою УЄФА. Донецький «Шахтар» залишиться в історії останнім володарем Кубка УЄФА, здобутого 2009 року, а київське «Динамо» зупинилося лише за крок від фіналу Ліги чемпіонів 1999 року.

Без синьо-жовтої форми збірної України не можна уявити жодного великого турніру, як і без багатьох її гравців, які є футболістами світового рівня. Найвизначнішим є Андрій Шевченко, який виграв «Золотий м’яч» 2004 року слідом за такими величними гравцями всіх часів, як Олег Блохін та Ігор Бєланов.

Україна неодноразово зарекомендовувала себе як гідний господар великих футбольних подій. Ми досі захоплюємося чудовими спогадами про Євро-2012, яке Україна проводила разом із Польщею, та фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року в Києві.

Ще важливішим є те, що кількість дітей, які насолоджуються нашою чудовою грою в Україні, щороку зростає. Незважаючи на всі проблеми, які не мають відношення до футболу і з якими вам довелося зіткнутися. Це свідчить про бачення, силу та відданість асоціації справжнім цінностям футболу. Це та сама відданість справі, яку ви відчуваєте під час кожної розмови з Андрієм Павелком.

Я особливо пишаюся тим, що ви визнали аспект соціальної відповідальності нашого виду спорту, запустивши видатні проєкти, які використовують спорт як інструмент захисту, створюючи безпечне середовище для суспільства.

Футбол — унікальний, він дає кожному з нас можливість мріяти. А ви, друзі мої, дозволяєте мільйонам дітей слідувати за своїми мріями на зеленому полі.

Я дякую вам за це від імені УЄФА та від себе особисто й бажаю ще довгих років успіху!

З ювілеєм, мої друзі!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини