Олександр Косенко: «На нас очікують контрольні матчі з Азербайджаном та Казахстаном»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко оцінив гру своїх підопічних проти Іспанії та поділився майбутніми планами команди.

У рамках підготовки до фінального турніру Євро-2022 синьо-жовті провели два спаринги проти Іспанії. У першій грі, у Логроньо, наша команда поступилася з рахунком 0:3, як, утім, і в другому поєдинку — в Альбельда-де-Ірегуа.

Головний тренер збірної України Олександр Косенко прокоментував такі результати в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України.

— Олександре Петровичу, підбийте підсумки товариських поєдинків проти збірної Іспанії.

— Ми провели матчі з якісним суперником. Іспанці грають самі, створюють моменти — і також дають грати опонентам. Хлопці демонстрували свою майстерність. Команда мала гольові нагоди, але з їхньою реалізацією не склалося. Це було дуже потрібно для впевненості збірної. Якби вдалося відзначитися забитим м'ячем, команда б відчула позитивний імпульс і могла повернутися до гри. Події на майданчику могли б розгорнутися інакше. Натомість на початку кожного з других таймів пропускали саме ми, що неабияк вдарило по команді з психологічної точки зору. Попри це, я вважаю, що ці поєдинки були корисними. Практика з командами топ-рівня є дуже важливою.

— Чому в другому матчі ви вирішили не використовувати тактику з п’ятим польовим?

— Хотілося забити під час гри 4 на 4. Наприкінці другого поєдинку ми мали достатньо моментів, щоб відзначитися. Гра давалася, і не хотілося щось змінювати. Якби команда забила під час гри 4 на 4, то можна було б після цього йти з п’ятим польовим.

— Незважаючи на дві поразки, гра воротарів заслужила на компліменти?

— Безумовно, хочеться відзначити цей момент. Обидва голкіпери відіграли на високому рівні. Хотілося б і далі бачити від них такі дії. Вони протистояли суперникам, які постійно тиснули й створювали багато моментів біля їхніх воріт. У чемпіонаті «Продексім» більше атакує, і для них є досить незвичною практика потрапляння під такий тиск. Інколи втрата концентрації призводить до необов’язкових голів. В Іспанії Кирило Ципун та Юрій Савенко постійно перебували під тиском і повідбивали все, що могли й не могли. Хлопці продемонстрували, що перебувають у чудовій формі. Однак їм не потрібно розслаблятися, слід підтверджувати свій клас вдалою грою.

— 17 листопада визначився останній суперник збірної України у групі 1 фінальної частини Євро-2022. Ним стала збірна Сербії. Очікували саме на такий перебіг подій?

— Насправді, так. Однак це плей-офф. Білоруси також мали свій шанс, щоб кваліфікуватися до фінальної частини чемпіонату Європи. Утім, не склалося. Збірна Сербії є більш досвідченою й трохи вищою за класом. Саме серби двічі переграли свого суперника й тепер справедливо вирушать до Нідерландів.

— Питання про підготовку до фінальної частини Євро-2022. Ви раніше казали про те, що збірна України зіграє з Азербайджаном. Чи матиме наша команда спаринги з іншими суперниками?

— 18—19 грудня на нас очікують матчі з Азербайджаном, які пройдуть у Баку. Команда матиме трохи більше часу, щоб провести підготовку до них, а дорога до Баку буде простішою, ніж до Логроньо. Також у січні напередодні Євро ми проведемо дві контрольні зустрічі з Казахстаном. Асоціація футзалу України домовилася про спаринги з якісними суперниками. Тепер усе залежить від нас. Потрібно готуватися й демонструвати змістовну гру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини