Віталій Одегов: «У другому поєдинку з Португалією ми дуже хотіли взяти реванш»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов підбив підсумки двох виїзних товариських матчів із Португалією.

У рамках підготовки до основного раунду відбору Євро-2022 синьо-жовті провели два виїзні спаринги з португальськими однолітками. У першому матчі наші хлопці поступилися (2:7), а в другому взяли реванш (6:2).

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов у коментарі для прес-служби Асоціації футзалу України оцінив такі результати й поділився планами команди на майбутнє.

— Віталію Олексійовичу, повертаємося з Португалії з перемогою та поразкою. Як охарактеризуєте ці два товариські поєдинки?

— Нам вдалося перевірити свої сили в протистоянні з якісним суперником. Ми мали змогу поспостерігати як за індивідуальними діями гравців, так і за грою команди загалом. Обидва поєдинки дали можливість зробити висновки щодо складу на майбутнє. Тобто визначити, на яких гравців ми покладаємося, а кого більше розглядаємо в якості ротації.

Як вважаєте, за рахунок чого після великої поразки в першому поєдинку вдалося взяти переконливий реванш у другому?

У першому матчі португальці були надзвичайно мотивованими. Натомість ми на той момент недостатньо звикли до нового м’яча, який досить серйозно відрізняється від моделей Select. Відчувався брак у технічній роботі з м’ячем. Окремо відзначу, що під час цих поєдинків хлопців переслідували недуги. Одразу кілька гравців отруїлися й мали підвищену температуру. Можливо, це пов’язано зі зміною клімату й харчування. Саме із цієї причини Давид Калашник пропускав перший матч, а у другому вийшов на нетривалий відтинок, але провів його не надто вдало. Очевидно, що достатньою мірою відновитися його організм не зумів. Олександру Дичуку з тієї самої причини довелося пропустити одне тренування й менше грати в першій зустрічі.

У другому поєдинку суперник подумав, що зможе обійтися малою кров’ю, а ми дуже хотіли взяти реванш. Вони не зуміли увімкнутися у гру одразу, а потім було складно перелаштуватися й щось змінити. У цьому й полягає цікавість спарених матчів. Якщо хтось перемагає в одному з них, то в другому інколи може знизити до себе вимоги, а суперник — навпаки. Також додам, що в першому матчі ми не заслуговували на поразку з рахунком 2:7.

Чим відрізнялися ці поєдинки від тих, які ми проводили в січні 2020 року з юнацькою збірною Португалії?

Ті зустрічі проходили у двох напрочуд різних залах. Перший був досить просторим, другий — занадто вузьким. Було багато контактів і боротьби. Щодо якості гри, то вважаю, що за цей час як ми, так і суперник зуміли додати в цьому компоненті. У нещодавніх матчах обидві команди продемонстрували більш зрілий футзал.

У матчах із Португалією у складі юнацької збірної на міжнародному рівні дебютували кілька виконавців. Як оціните їхні дії?

Безумовно, НТЗ і такі поєдинки — це велика різниця. Микола Хом’як і Дмитро Скибчик зіграли дуже гідно в протистоянні із сильним суперником. Щодо Артема Щура, то йому провести ту кількість часу, яку ми йому планували надати, завадила мікротравма.

Які плани на майбутнє мають юнацькі збірні?

На початку січня команда U-19 планує провести навчально-тренувальний збір. Його формат ще обговорюється. Можливо, це буде спільний збір із командою U-17 із товариськими матчами. У лютому ми в Україні зіграємо проти збірної Іспанії, а в березні також удома проведемо поєдинки основного раунду Євро-2022. Окремо відзначу, що наприкінці цього місяця юнацька збірна України U-17 проведе виїзні матчі проти португальських однолітків.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:43

Юнацька збірна України з футзалу вдруге перемогла команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

20.04.2024 19:59

Юнацька збірна України з футзалу в товариському матчі здолала команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини