Ліга чемпіонів. «Шахтар» у Києві розписав з «Інтером» безгольову нічию

Обидва суперники програли в першому турі, тож ще одна невдача в очній зустрічі в Києві означала для кожного з них значне ускладнення турнірних перспектив.

Особливо болючою поразка на старті вийшла для «Шахтаря», який поступився в Тирасполі дебютанту Ліги чемпіонів. Однак після того гірники повернулися на переможний шлях у внутрішньому чемпіонаті та ще й виграли Суперкубок України, до того ж вони вже мали досвід успішної протидії «Інтеру», з яким минулого сезону двічі розійшлися миром та випередили його в таблиці.

Так само без голів завершився й сьогоднішній поєдинок, хоча моменти біля воріт Хандановича та Пятова почали виникати із самого початку. Уже на 5-й хвилині Соломон змістився з м’ячем із флангу у центр та пробив із лінії штрафного низом поруч зі стійкою. «Інтер» відповів небезпечним ударом Джеко, який був заблокований.

Фото uefa.com

А потім «Шахтарю» довелося перебудовуватися через травму, якої зазнав Траоре. Тете, що вийшов на заміну, мав нагоду відзначитися на 20-й хвилині, але не влучив у ворота метрів із 10-ти. Але ще до цього команди обмінялися небезпечними ударами з далекої відстані Барели та Алана Патріка, причому італійський чемпіон Європи влучив у поперечину.

Загалом м’яч часто гостював у штрафному майданчику обох команд, суперники постійно відповідали один одному гострими атаками. Ближче до перерви намітилася перевага гостей, яка втілилася в небезпечні постріли Мартінеса та Джеко, а також кілька загрозливих стандартів, під час яких давалася взнаки перевага чорно-синіх в антропометрії.

Фото uefa.com

Дебют другої 45-хвилинки залишився за донеччанами, які організували дві якісні атаки, які, утім, завершилися лише кутовими. Додо та Соломон створювали серйозний тиск на захист гостей на флангах, а дуже високий пресинг помаранчево-чорних, які діяли по перерві першим номером, спричинив для «Інтера» чималі проблеми.

На останніх хвилинах де Дзербі провів заміни, спрямовані на підсилення атаки, але демонструвати майстерність довелося Пятову, який здійснив два сейви. У підсумку зустріч двох італійських тренерів, які чудово знають один одного, завершилася миром.

У складі «Шахтаря» у грі взяли участь футболісти, викликані на жовтневий збір національної команди України: Пятов, Матвієнко, Степаненко, Кривцов (вийшов на заміну на 78-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група D

2 тур

«Шахтар» (Україна) — «Інтер» (Італія) — 0:0

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 78), Майкон, Степаненко,  Алан Патрік (Марлос, 85), Педріньо, Соломон (Мудрик, 78), Траоре (Тете, 11).

Запасні: Трубін, Конопля, Вітао, Бондар, Корнієнко, Маркос Антоніо, Бондаренко, Сікан.

Тренер: Роберто де Дзербі.

«Інтер»: Ханданович (к), Шкриньяр, де Врей, Бастоні, Думфріс, Весіно (Гальярдіні, 81), Брозович (Чалханоглу, 55), Дімарко (Перішич, 81), Барела, Мартінес (Алексіс Санчес, 72), Джеко (Корреа, 55).

Запасні: Кордац, Раду, Коларов, Раноккья, Відаль, Д’Амброзіо, Дарміан.

Тренер: Сімоне Індзагі.

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

Попереджені: де Дзербі (64, тренер) — Думфріс (81).

28 вересня. Київ. НСК «Олімпійський». 26 170 глядачів.

«Реал» (Іспанія) — «Шериф» (Молдова) 22.00

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Шериф

1

1

0

0

2—0

3

 2.

Реал

1

1

0

0

1—0

3

 3.

Інтер

2

0

1

1

0—1

1

 4.

Шахтар

1

0

1

1

0—2

1

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини