Vbet Суперкубок України-2021: «Шахтар» розгромив «Динамо» й наздогнав його за кількістю титулів

Дебютне протистояння тренера гірників Роберто де Дзербі та динамівського коуча Мірчі Луческу завершилося на користь італійського фахівця.

Першої зустрічі двох кращих клубів країни цього сезону довелося чекати довго як ніколи, адже в чемпіонаті гранди зіграють між собою лише в 10-му турі, а поєдинок за Суперкубок був перенесений із липня на вересень. Але очікування не були марними, гра виправдала сподівання. 

Уже на 3-й хвилині напруга всеукраїнського дербі далася взнаки. Після жорсткого зіткнення за участю трьох гравців Матвієнко отримав розсічення. За п’ять хвилин потягнув м’яз Майкон, але лікарі «Шахтаря» зуміли швидко надати постраждалим медичну допомогу.

Фото Павла Кубанова

Гірники намагалися високо зустрічати суперників, але динамівцям удавалися швидкі атаки. На 12-й хвилині Супряга, який доволі несподівано опинився у стартовому складі (зіграв усього вдруге в сезоні), влучив у стійку. Невдовзі Буяльський після прострілу Кендзьори пробивав у дотик, і Пятов потягнув м’яч із-під поперечини. Після цього більш ефективно атакував «Шахтар». Траоре кілька разів опинявся на вістрі, і один із моментів завершився голом. Після подачі Додо Марлос головою скинув м’яч на свого форварда, і Траоре за ідеальною траєкторією з місця переадресував його рикошетом від стійки до сітки. 1:0.

Більше моментів у першому таймі не було створено, а відразу після перерви помаранчево-чорні ледь не збільшили перевагу, коли Степаненко з-за меж штрафного поцілив у каркас воріт. Біло-сині пішли великими силами в атаку й навість створили напругу біля володінь Пятова, але гірники організували ще одну разючу контратаку: Ісмаїлі з Траоре на швидкості пройшли динамівський захист. 2:0.

Фото Володимира Раснера

Невдовзі історія повторилася: «Динамо» намагалося притиснути суперника до воріт, але наразилося на контрвипад. Майкон обікрав Сидорчука в центрі поля, а Алан Патрік завершив свій прохід невідпорним ударом у верхній кут. 3:0, і підсумок протистояння був фактично визначений. На останніх хвилинах чудовий шанс забити м'яч престижу не використав Гармаш.

«Шахтар» перервав трирічну гегемонію «Динамо» в Суперкубку України та зрівнявся з киянами за кількістю перемог — по дев’ять. Роберто де Дзербі став дев’ятим тренером, який тріумфував у турнірі, у Мірчі Луческу залишилося вісім особистих титулів.

Фото Володимира Раснера

У складі обох команд у грі взяли участь футболісти, викликані на жовтневий збір національної команди України. Це донеччани Пятов, Матвієнко, Степаненко (замінений на 78-й хвилині), Кривцов (вийшов на заміну на 68-й хвилині, жовта картка), Сікан(вийшов на заміну на 78-й хвилині) та кияни Бойко, Забарний (жовта картка), Миколенко, Сирота (жовта картка), Сидорчук (замінений на 66-й хвилині), Шапаренко (жовта картка), Циганков (жовта картка), Буяльський (жовта картка), Караваєв (вийшов на заміну на 67-й хвилині).

Фото Володимира Раснера

Vbet Суперкубок України-2021

«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 3:0 (1:0)

Гол: Траоре (30, 54), Алан Патрік (61).

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Соломон, 67), Майкон, Степаненко (Маркос Антоніо, 78), Алан Патрік, Марлос (Кривцов, 68), Педріньо (Конопля, 88), Траоре (Сікан, 78).

Запасні: Шевченко, Вітао, Корнієнко, Тете.

Тренер: Роберто де Дзербі.

«Динамо»: Бойко, Кендзера (Караваєв, 67), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (к) (Андрієвський, 66), Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена (Вітіньо, 70), Супряга (Гармаш, 66).   

Запасні: Бущан, Тимчик, Шабанов, Шепелєв, Вербич.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Попереджені: Алан Патрік (39), Марлон (59), Кривцов (76), де Дзербі (тренер, 80), Педріньо (88) — Буяльський (42), де Пена (43), Шапаренко (63), Сирота (71), Циганков (79), Забарний (90+1).

22 серпня. Київ. НСК «Олімпійський».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.09.2021 11:01

Роберто де Дзербі: «Ми граємо розумом та серцем»

Головний тренер «Шахтаря» Роберто де Дзербі прокоментував...

23.09.2021 10:30

Мірча Луческу: «Ми самі дали супернику відчути впевненість»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів про свої в...

22.09.2021 13:00

Vbet Суперкубок України-2021: сьогодні в Києві визначиться володар трофея

Сьогодні, 22 вересня, на столичному НСК «Олімпійській» дон...

20.09.2021 16:30

Призначено офіційних осіб на матч за Vbet Суперкубок України-2021

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

Підписатися на новини