Ліга чемпіонів. «Шахтар» у першому турі групового етапу зазнав поразки від дебютанта турніру

Для «Шахтаря» старт у турнірі найкращих клубів Європи став уже 16-м в історії, тоді як його суперник проводив свій дебютний матч на такому рівні після того, як подолав цього сезону цілих чотири раунди кваліфікації.

Історичного успіху команда з Тирасполя досягла під керівництвом українського тренера Юрія Вернидуба, який мав чудово знати, як протидіяти гірникам. І, зрештою, перший тайм тільки підтвердив це припущення. Футболісти «Шерифа» бездоганно розташовувалися й переміщувалися під час оборонної фази гри, перекриваючи гірникам напрями загострюючих передач. Донеччани ж, подовгу володіючи м’ячем, розігрували його в дуже повільному темпі, ще й постійно звужуючи фронт атаки. Загалом паси майже не доходили до Лассіни Траоре й Педріньо, які баражували попереду.

А от тираспольський Траоре, Адама, досить швидко знайшов можливість для разючого удару. Тете обрізався на фланзі, Крістіано промчав уздовж бокової лінії та прострілив у центр, а Ісмаїлі програв боротьбу півзахиснику господарів. 1:0. Заради справедливості слід зазначити, що чималий брак футболістів «Шахтаря» був викликаний значною мірою занадто вологим газоном, до якого вони не звикли й постійно по ньому сковзали та падали.

Фото uefa.com

Після пропущеного м’яча помаранчево-чорні спробували додати у швидкості та агресивності, але це їм не дуже вдалося. Єдиного разу за тайм гірники розіграли потенційно гольову комбінацію, коли Лассіна Траоре, отримавши передачу в штрафному від Фернандо спиною до воріт, зумів миттєво розвернутися та пробити під поперечину, але Атанасіадіс витягнув м’яч з-під поперечини.

У другому таймі з виходом Марлоса атаки «Шахтаря» стали гострішими. Донеччани відмовилися від довгого перекочування м’яча на своїй половині, активніше задіяли фланги. Той-таки Марлос на 51-й хвилині після передачі Фернандо досить небезпечно пробивав низом, але Атанасіадіс контролював ситуацію, як і кількома хвилинами пізніше після удару Педріньо.  

Фото uefa.com

І знову контратака господарів заскочила «Шахтар» зненацька. Як і в першому таймі, правий фланг захисту гостей дав збій, і Крістіано виконав ще один простріл, на який відгукнувся Янсане. 2:0.

Відійти від такого нокдауну підопічні де Дзербі змогли не відразу. У завершальний частині матчу донеччани все ж влаштували облогу штрафного майданчика «Шерифа», але господарі час від часу проводили небезпечні контрвипади, і Пятову довелося рятувати команду від третього пропущеного м’яча.

У складі «Шахтаря» у грі взяли участь футболісти, що викликалися на вересневий збір національної збірної України,  Пятов і Матвієнко.

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група D

1 тур

«Шериф» (Молдова) — «Шахтар» (Україна) — 2:0 (1:0)

Голи: А. Траоре (16), Янсане (62).  

«Шериф»: Атанасіадіс, Фернандо К., Арболеда, Дуланто, Крістіано, Тілль, Аддо (Раделич, 85), А. Траоре, Кастаньєда (к) (Ніколов, 85), Коловос (Янсане, 55), Яхшибоєв (Бруно, 67).

Запасні: Челядник, Пащенко, Джульєн, Кожокарь, Кожокару.

Тренер: Юрій Вернидуб.

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Маркос Антоніо (Алан Патрік, 65), Майкон, Тете (Марлос, 46), Педріньо, Фернандо С. (Мудрик, 65), Л. Траоре.

Запасні: Шевченко, Вітао, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Конопля, Корнієнко, Сікан, Бондар.

Тренер: Роберто де Дзербі.

Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина).

Попереджений: Дуланто (42).

15 вересня. Тирасполь. Стадіон «Шериф».

«Інтер» (Італія) — «Реал» (Іспанія) 22.00

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини