Олександр Косенко: «Плануємо зіграти товариські матчі з Іспанією та Азербайджаном»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результат товариських поєдинків із командою Румунії.

У рамках підготовки до фінального турніру Євро-2022 з футзалу синьо-жовті провели два виїзні спаринги проти румунів. У першому матчі наші хлопці поступилися з рахунком 1:2, а у другому перемогли — 4:0.

Після повернення додому головний тренер української команди Олександр Косенко дав коментар прес-службі Асоціації футзалу України.

Олександре Петровичу, як оціните матчі з румунами? Чим зустрічі відрізнялися одна від одної?

— Перед стартовим поєдинком умови нам не дозволили провести передігрове тренування. Зал мав свою специфіку. Ноги просто липнули до паркету. Також досить незвичними були і м'ячі. Це трохи відобразилося й на першому таймі стартового матчу. У другій половині ми хоч і поступилися, але грали краще. Передивлялися різні поєднання гравців, адже для цього й потрібні товариські матчі. Усі мають отримувати ігрові хвилини.

Напередодні другого поєдинку ми зуміли розібрати перший матч. Було більше візуалізації того, як суперник діє без великої кількості натуралізованих бразильців. Друга зустріч із нашого боку вийшла більш цілісною та якісною. Команді вдалося покращити реалізацію. Однак могли забивати й більше. Відзначу й той факт, що команда не пропустила.

За підсумками другого матчу Назарія Войтовича було визнано найкращим гравцем. Наскільки важливо, що вони спільно із Савенком зуміли втримати ворота на замку?

— Відзначу, що це швидше загальнокомандна нагорода від хлопців. Думаю, Назарію приємно, що його роботу й зусилля відзначили ті, з ким він грав на паркеті. 

Щодо гри «на нуль», то це додає впевненості не лише голкіперам, а й усій команді. Це плоди роботи всіх гравців. Біля наших володінь не було створено великої кількості моментів, але коли було потрібно — воротарі проявляли себе. 

Чи здивував склад суперника відсутністю бразильців?

— Ми знали склад суперника. Коли готувалися до першого матчу — акцентували увагу на діях саме румунських гравців. До другого поєдинку вже мали відеоінформацію для аналізу. 

Як оціните гру новачка Ігоря Чернявського та дії футзалістів, які повернулися після тривалої перерви у виступах за збірну: Андрія Цілика, Євгена Сірого та Віталія Радевича?

— Чернявський старався. Було видно, що в нього велике бажання. Думаю, для кожного гравця перший матч сповнений хвилювання. Суворо судити не можна. Важливо, що він отримав ігрові хвилини, встиг побути в колективі, отримав досвід. Далі він самостійно має аналізувати власні дії й робити висновки. У нього великий потенціал. Ігор добре працює в єдиноборствах. Ще є куди рухатися та прогресувати. Такий момент є важливим для його кар'єри, адже це перший міжнародний досвід. Загалом дебютом я лишився задоволений. 

Андрій Цілик мав досвід виступів за національну команду. Як і минулого разу, коли він грав за збірну — розрахунок передусім робиться на власні фізичні можливості. Швидкий гравець, міцно стоїть на ногах. Йому потрібно більше аналізувати ігрові ситуації. Не можна діяти завдяки одним перевагам — потрібно дивитися за діями суперника й намагатися бути хитрішим у кожному епізоді. Очікую від Андрія більшої ігрової гнучкості. Він може грати краще. Я в цьому впевнений. 

Євген Сірий також після перерви повернувся до збірної. На моє переконання, він видав якісні матчі. Помилок майже не припускався. Міг забивати більше. Це б додало впевненості й команді, і йому. Однак загалом його гра справила позитивне враження.

Сподобалися й дії Віталія Радевича. Його пауза була найменшою серед цих трьох виконавців. Досить гармонійно влився в колектив. Віталій непогано попрацював саме в ігровому плані: добре володів м'ячем, приймав правильні рішення. Склалося враження, що він і не мав перерви у виступах. 

Які майбутні плани команди?

— Готуватися до Євро-2022 плануємо завдяки товариським матчам з Іспанією та Азербайджаном. Однак точно зможу підтвердити поєдинки з останнім суперником за підсумками жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.05.2024 13:10

Збірна України з футзалу зберегла п’яте місце в рейтингу УЄФА

У рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна Укра...

19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

Підписатися на новини