Євро-2020. Швеція — Україна: усе найцікавіше в день матчу

Сьогодні в шотландському Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» збірна України проведе матч 1/8 фіналу Євро-2020 проти команди Швеції. Початок зустрічі — о 22.00 за київським часом.

Фото Павла Кубанова

Стартовий склад збірної України: 1. Георгій Бущан, 22. Микола Матвієнко, 4. Сергій Кривцов, 13. Ілля Забарний, 17. Олександр Зінченко, 21. Олександр Караваєв, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 10. Микола Шапаренко, 7. Андрій Ярмоленко, 9. Роман Яремчук.

Запасні: 2. Едуард Соболь, 8. Руслан Маліновський, 11. Марлос, 12. Андрій Пятов, 14. Євген Макаренко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 18. Роман Безус, 19. Артем Бєсєдін, 23. Анатолій Трубін, 24. Олександр Тимчик, 26. Артем Довбик.

До офіційної заявки на гру з тих футболістів збірної України, що зараз перебувають у Глазго, не потрапили Георгій Судаков та Олександр Зубков.

Фото Павла Кубанова

Варто наголосити, що переможець матчу Швеція — Україна 3 липня у чвертьфіналі на римському «Стадіо Олімпіко» зустрінеться з переможцем пари Англія — Німеччина (цей поєдинок проходить у Лондоні на «Вемблі» просто зараз).

Графіка УАФ

Історія виступів у фінальній частині чемпіонатів Європи збірної Швеції, яка є суперником нашої національної команди в матчі 1/8 фіналу Євро-2020, налічує вже сім турнірів.

Фото fifa.com

Нагадаємо, що на сьогоднішньому поєдинку працюватиме суто італійська суддівська бригада на чолі із 45-річним Даніеле Орсато.

Графіка УАФ

Сьогоднішній поєдинок 1/8 фіналу Євро-2020 Швеція — Україна стане п'ятою зустріччю суперників в історії.

Графіка ФІФА

У рейтингу ФІФА, який було опубліковано 27 травня, збірна Швеції посідає 18-е місце. Нагадаємо, що наша національна команда в цьому реєстрі розташувалася на 24-й позиції.

Фото УАФ

Сьогодні вранці збірна України провела тренування на полі стадіону «Ферхілл» у районі Глазго Меріхілл, що є домівкою клубу «Партік Тісл», який нині виступає в шотландському Чемпіоншипі (другий за рангом дивізіон місцевого футболу).

Фото УАФ

На нараді за участі представників команд та офіційних осіб матчу було вирішено, що збірна України проведе зустріч у синьому комплекті форми. Шведи зіграють у жовтому.

Графіка УАФ

Давайте трохи ближче познайомимося з ареною, на якій сьогодні збірна України проведе свій четвертий матч на Євро-2020.

Фото зі сторінки Андрія Павелка в Фейсбуці

Напередодні матчу зі Швецією на нашу команду чекав справжній сюрприз, про який розповів на своїй сторінці у Фейсбуці президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Фото зі сторінки Андрія Павелка в Фейсбуці

«Поряд зі збірною цього вечора пліч-о-пліч боротиметься більш ніж 40-мільйонна різноманітна, але єдина як ніколи Україна, неподільні кордони якої оберегом окреслені на грудях кожного гравця команди, а також українці по всьому світу, — написав Андрій Павелко. — Мільйони українських сердець битимуться сьогодні в унісон із гімном нашої держави, у ритмі «Червоної рути», яка обов’язково зазвучить на трибунах, у ритмі кожної атаки та удару по м’ячу збірної Андрія Шевченка! Адже до флешмобу, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським на підтримку синьо-жовтих, за що йому дуже вдячний і маю за честь приєднатися, долучається вся Україна! Запрошую приєднатися до флешмобу та до підтримки збірної на сьогоднішньому матчі й нашу діаспору з Великої Британії, яка завжди дуже активна й самовіддано вболіває за нашу збірну!

Фото зі сторінки Андрія Павелка в Фейсбуці

Учора я прибув у Глазго, у розташування нашої збірної, щоб особисто підтримати хлопців та допомогти організувати для них справжній сюрприз за участю Глави Держави – спілкування онлайн та надихаючі слова для футболістів і тренерського штабу, які сказав президент.

Бачив по очах хлопців, що вони готові до гри, а їхні серця сповнені рішучості боротися на полі за всю Україну та за мільйони вболівальників!

Вперед, Україно! Вболіваємо серцем! Віримо в збірну!

Слава Україні! Героям слава!»

Фото Павла Кубанова

Склад збірної України, який готувався до матчу зі Швецією

1. Георгій Бущан, 2. Едуард Соболь, 3. Георгій Судаков, 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Марлос, 12. Андрій Пятов, 13. Ілля Забарний, 14. Євген Макаренко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Роман Безус, 19. Артем Бєсєдін, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Анатолій Трубін, 24. Олександр Тимчик, 26. Артем Довбик.

До гри проти Швеції готувалися 25 футболістів. Утім, як зауважив учора головний тренер Андрій Шевченко, через ушкодження зі скандинавами не зможе зіграти Олександр Зубков.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини