Андрій Шевченко: «Команда зробить усе для позитивного результату, буде намагатися грати на межі своїх можливостей»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів у Глазго прес-конференцію напередодні матчу 1/8 фіналу Євро-2020 із командою Швеції.

— Сьогодні в нашого капітана Андрія Пятова день народження, — сказав Андрій Шевченко у своєму вступному слові, — команда привітала його. Щодо кадрових питань, то Зубков продовжує відновлення, інші гравці здорові. Сьогодні буде передігрове тренування, а завтра — дуже важлива гра. Ми до неї готові.

— В одному з останніх інтерв’ю ви говорили, що команда вже досягла результату, і якщо вдасться пройти далі, це буде бонусом. Чи не вважаєте ви, що вихід із групи з третього місця — це недостатньо для збірної України?

— Я вважаю, ті слова, що я сказав, —  це реальність. Команда дуже добре зіграла у двох перших матчах на Євро, у третьому не вдалося те, що ми планували. Але ми вийшли з групи, як і розраховували. У нас є попереду поєдинок, щоб реабілітуватися.

— Що ви пам’ятаєте про матч зі Швецією на Євро-2012?

— У мене чудові спогади. Була чудова гра. Виступати на рідному стадіоні за підтримки своїх глядачів у матчі-відкритті такого турніру  — це надзвичайні враження. А ще й вдалося забити два м'ячі. Але це лише спогади, завтра буде зовсім інша гра.

—  Як ви вважаєте, Швеція зараз сильніша за Україну?

— Я не думаю, що буде правильно говорити, яка команда краща або гірша. Завтрашній поєдинок покаже, хто краще підготувався та краще зіграв. Ми абсолютно різні за стилем, у нас різна філософія гри.

— Завтра в Глазго на стадіоні буде багато представників української діаспори. Що ви можете їм переказати?

— Дуже приємно, що будуть уболівальники, незважаючи на всі обмеження. При цьому багато фанатів не зможе приїхати на матч. У нас велика діаспора у Великій Британії. Сподіваємося, що люди приїдуть і підтримають нас. Команда зробить усе для позитивного результату, буде намагатися грати на межі своїх можливостей. Виправдовуватися й давати якісь обіцянки ніхто не буде. Ми готуємося та хочемо провести хороший поєдинок.

Що ви думаєте про головного тренера суперника Янне Андерссона?

— Я дуже поважаю тренерів, які мають свою філософію, що допомагає їм досягати результату. У шведської команди є яскраво виражений стиль, вона добре підготовлена, фізично сильна, використовує свої найкращі якості. Вона заслуговує на велику повагу.

Ваші суперники під час підготовки до матчу сходили до парку атракціонів. Чи не думали ви теж якось розрядити атмосферу?

— У збірній України відмінна атмосфера. У нас не було такої можливості. Ми дізнавалися, чи можемо зробити щось подібне. Однак через ситуацію з COVID-19 нам не дали дозволу виїжджати з готелю.

На яку гру ви очікуєте від збірної Швеції?

— Я не думаю, що команда дуже сильно буде змінювати свій стиль. У них два непогані нападники, які чудово рухаються. Швеція може пресингувати, може й відходити, і діяти агресивно. Ми готові до будь-якого сценарію.

Чи правда, що Зубков більше не зможе зіграти на Євро?

— Немає сенсу говорити про це. Він із нами, проходить реабілітацію. Поки що він до гри не готовий.

За рахунок чого ви плануєте обіграти суперника?

— Ми повинні бути обережними насамперед на стандартах, оскільки Швеція добре їх використовує. Важливо вигравати підбори, буде багато силової боротьби. Також важливо добре атакувати.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини