Андрій Шевченко: «Я задоволений діями молодих футболістів, вони сприймають наші вимоги»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після товариського матчу з командою Бахрейну (1:1).

— Насамперед я хочу подякувати глядачам за підтримку, нам було дуже приємно грати, — розпочав спілкування зі ЗМІ Андрій Шевченко. — Спасибі Харкову за таку чудову атмосферу.

— Які висновки ви зробили після сьогоднішнього поєдинку?

— Для нас було важливо отримати інформацію, в якому стані перебувають наразі гравці, адже тиждень тому деякі з них відставали. Подивимося статистику, скільки вони пробігли, подивимося, як вони відновлюються. Я розглядаю сьогоднішню гру як підготовку до Євро. Команда була під навантаженнями, ми не готувалися безпосередньо до цього матчу, ми готуємося до фінального турніру чемпіонату Європи.

Загалом я задоволений грою, задоволений діями молодих футболістів, вони сприймають наші вимоги. Тижневий цикл тренувань був дуже продуктивним, у футболі дуже важлива саме підготовка.

— Чи задоволені ви загалом першим тренувальним циклом?

— Так, як я вже сказав, ми дали навантаження футболістам та отримали реакцію на нього. Тепер у нас буде кілька вихідних, а потім ми зберемося 28 травня та готуватимемося до другого контрольного матчу, а потім — до третього. У нас буде потім дуже мало часу для підготовки між цими поєдинками, тому було важливо дати навантаження саме зараз.

— Що наразі відомо про травму Яремчука?

— Яремчук приїде на збір та пройде обстеження. Подивимося на його результати. Лікар із ним розмовляв, наскільки відомо, травма незначна.

— Як ви можете оцінити дії на полі Довбика?

— Коли нападник виходить, він має забивати. Артем мав моменти, але не реалізував їх. Водночас він добре рухався, узяв участь у гольовій комбінації. Йому треба прогресувати. Зараз говорити, що Довбик уже готовий грати за збірну, ще не можна, але в нього є якості, які дозволяють йому скласти конкуренцію іншим форвардам.

— У Степаненка був неприємний стик, заміна повязана із цим?

— Ні, це була планова заміна. У Степаненка невеликий забій.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини