Збірна України в товариському матчі зіграла внічию з командою Бахрейну

Синьо-жовті зіграли перший контрольний поєдинок у межах безпосередньої підготовки до Євро-2020.

Спаринг із Бахрейном мав підсумувати тижневий цикл тренувальної роботи, який національна команда провела в Харкові. Щоправда, працювали синьо-жовті без більшості легіонерів, які в цей час завершували сезон у складах своїх клубів. До заявки на зустріч з азійською збірною потрапили лише двоє футболістів, що виступають за кордоном, — Зубков та Макаренко, причому обидва вийшли на поле з перших хвилин.

Фото Павла Кубанова

У першому таймі футболісти збірної України здебільшого подовгу готували атаки, розігруючи м’яч у центрі поля. Однак суперники компактно розташовувалися в захисті та грамотно переміщувалися, не дозволяючи господарям вийти на зручну позицію для завершального удару. Активно підключався до наступу правий захисник Тимчик, чудові середні та довгі передачі виконував Матвієнко, мінялися флангами та плели мереживо біля штрафного гостей Марлос із Зубковим, а Бєсєдін створював неабиякий тиск на захисників. Але останнього пасу під завершальний удар усе ж не вистачало. Кілька спроб відзначитися в українців було, але жодну з них не можна було назвати дійсно загрозливою, постріли блокувалися захисниками або м’яч летів повз ціль.

Фото Павла Кубанова

Що ж до гостей, то вони періодично намагалися створювати перешкоди синьо-жовтим у початковій стадії переходу від оборони до атаки, і кілька разів такий тиск ставив у скрутне становище Трубіна, який не дуже впевнено вводив м’яч у гру ногами. Але й Бахрейн, по суті, нічого не створив біля воріт суперника за першу 45-хвилинку.

Фото Павла Кубанова

Оскільки в матчі командам дозволялося виконати по шість замін, у другому таймі тренери скористалися можливістю перевірити в ділі значну кількість виконавців. Із перших хвилин по перерві вийшов на поле Георгій Судаков, для якого цей поєдинок став дебютним за національну збірну. Відбулася також заміна форварда (Довбик замість Бєсєдіна) та вінгера (Циганков замість Зубкова).

Марлос після передачі з флангу вже на 48-й хвилині отримав шанс відкрити рахунок, але пробив вище з близької відстані. Та й загалом 11-й номер українців був на видноті, кілька разів опиняючись на вістрі. Наступний спалах активності господарів біля воріт Лутфалли стався близько 60-ї хвилини, але постріли Судакова та Шапаренка теж виявилися невдалими. А потім у команді Шевченка відбувся ще один дебют — на заміну вийшов Денис Попов.

Фото Павла Кубанова

На 68-й хвилині Довбик після передачі Марлоса вийшов сам на сам із голкіпером, обіграв його, але пробив у стійку. А невдовзі Трубін у ході однієї з небагатьох контратак суперників у своєму штрафному завалив Аль-Хумайдана, арбітр призначив пенальті, а Дхія виконав вирок. Близькими до того, аби провести м’яч у відповідь, були Циганков, Шапаренко, Караваєв. Пощастило ж це зробити саме Циганкову, який відгукнувся на простріл Довбика в компенсований час. 1:1.

Наступний контрольний матч у процесі підготовки до фінального турніру Євро-2020 національна збірна України проведе 3 червня у Дніпрі проти команди Північної Ірландії.

Товариський матч

Україна — Бахрейн — 1:1 (0:0)

Голи: Циганков (90+1) — Дхія (75, з пенальті).

Україна: Трубін, Тимчик (Караваєв, 78), Кривцов (Попов, 63), Матвієнко, Миколенко, Степаненко (к) (Судаков, 46), Шапаренко, Макаренко (Сидорчук, 63), Зубков (Циганков, 46), Марлос, Бєсєдін (Довбик, 46).

Запасні: Бущан, Пятов, Сирота, Лєднєв, Бондаренко, Забарний.

Тренер: Андрій Шевченко.

Бахрейн: Лутфалла, Набіль (Аль-Хаза, 76), Редха, Шамсан, Абдулла (к), Харам, Аль-Шейх (Аль-Асфур, 85), Мархун (Мадан, 76), Аль-Асвад (Дхія, 65), Аль-Хумайдан (Аль-Салама, 76), Аль-Румаїхі (Абдулджаббар, 85).

Запасні: Аль-Шайх, Шуббар, Бакер, Хашім, Алі.

Тренер: Еліу Соуза.

Арбітр: Павел Орел (Чехія).

Попереджені: Кривцов (15), Сидорчук (90+3) — Мархун (38), Аль-Асвад (49), Харам (59).

23 травня. Харків. ОСК «Металіст». 19 000 глядачів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини