Наталія Зінченко: «Ось із ким геть не кортить зустрітися, так це з португалками»

Жіноча збірна України повернулася з Туреччини, де під час підготовки до плей-офф відбору чемпіонату Європи 2022 року зіграла два товариські матчі.

— На цей закордонний збір виїжджали 23 гравці, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Спершу ми зустрілися із сербськими футболістками. І хоча саме мої підопічні відкрили рахунок, усе ж нічийний підсумок, 1:1, слід визнати закономірним. Зрештою не випадково згідно табелі про ранги наші збірні приблизно рівні.

— Наступний суперник, збірна Індії, поступався за класом. Проте по ходу поєдинку наші візаві вели — 2:0…

— Передусім хочу сказати, що про якийсь шапкозакидацький настрій із нашого боку не могло бути й мови. Просто я, мабуть, переоцінила можливості резервісток, адже порівняно з матчем із сербками зробила відразу дев’ять замін. Та все ж таки в підсумку нам вдалося схилити шальки терезів на свій бік — 3:2. Цей поєдинок приніс багато користі — перш за все в інформаційному плані. Найближчим часом треба детально проаналізувати, чому не всі гравці виправдали надії.

— Коли збірна України збереться знову?

— 4 квітня, коли ми розпочнемо безпосередню підготовку до плей-офф. Сподіваюся, що в моєму розпорядженні будуть уже всі провідні гравці.

— Жеребкування цієї стадії відбудеться 5 березня, хоча потенційні суперники вже відомі. Це Швейцарія, Португалія, Чехія та Північна Ірландія. Із ким би ви хотіли помірятися силами?

— Знаєте, на цьому етапі слабких суперників уже не буває. Зрештою, я не люблю загадувати… Ось із ким геть не кортить зустрітися, так це з португалками. Півтора року тому ми проводили з ними контрольні матчі, і була нагода переконатися, що це дуже боєздатна збірна.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини