Жіноча збірна України здобула вольову перемогу в товариському матчі з командою Індії

На зборі в Туреччині підопічні Наталії Зінченко здобули вольову перемогу в товариському поєдинку з національною жіночою командою Індії. 

У суботу, 20 лютого, у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, який має на меті підготовку до плей-офф кваліфікації Євро-2022, жіноча збірна України в спарингу зіграла внічию із Сербією. Тепер же на синьо-жовтих чекав товариський матч з Індією.

Наталія Зінченко в цій грі вирішила перевірити резерв команди, випустивши у стартовому складі лише трьох гравців, які з перших хвилин розпочали поєдинок із сербками.

Фото прес-служби УАФ

Українки непогано розпочали зустріч, голкіпер Індії здійснила подвійний сейв після виходу Андрухів віч-на-віч. Утім, надалі суперниці раз по раз загрожували вже володінням Бондарчук. На 14-й хвилині після подачі з правого флангу азійкам удалося відкрити рахунок.

Пізніше українки після однієї з атак суперниць забили м’яч у власні ворота, але рефері зафіксувала офсайд. Однак на 31-й хвилині після закидання з глибини на лівий край штрафного індійкам усе ж удалося відзначитися вдруге.

Наталія Зінченко відреагувала одразу шістьма замінами на 39-й хвилині, випустивши гравців «основи». Це дало свої плоди — наша команда встигла забити до перерви, коли Козлова розстріляла ворота після подачі зліва та скидки партнерки.

Другий тайм пройшов за повного домінування українок. Одразу по перерві з хорошої позиції повз ворота пробила Козлова. На 62-й хвилині синьо-жовті зуміли зрівняти рахунок — з пенальті відзначилася Апанащенко.

Пізніше чудовий шанс забити мала Овдійчук, проте не влучила у ворота. На 77-й хвилині Козлова з меж штрафного пробила точно в голкіпера. Наприкінці зустрічі невлучних ударів завдали Апанащенко та Басанська. Уже в компенсований час українки все ж забили: після класної комбінації з пасом п'ятою від партнерки Апанащенко оформила дубль, перекинувши голкіпера Індії.

Тож 3:2 — вольова перемога у спарингу для синьо-жовтих. На цьому турецький збір нашої команди завершено, 24 лютого українки повернуться додому.

Товариський матч жіночих збірних

Україна — Індія — 3:2 (1:2)

Голи: Козлова (42), Апанащенко (62, з пенальті, 90+3) — Катірезан (14), Маніша (31).

Україна: Бондарчук, Котяш (Філенко 39), Кравець, Подольська, Басанська, Андрущак (Калініна 39), Панцулая, Вороніна (Бойченко 39), Андрухів (Апанащенко 39), Малахова (Овдійчук 39), Гірин (Козлова 39).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини