У Києві відбулося засідання Експерт-клубу Parimatch на тему старту збірної України в Лізі націй

Сьогодні в Києві в PMHUB Українська асоціація футболу та офіційний партнер національної збірної України Parimatch провели друге засідання Експерт-клубу Parimatch цього року. Популярні футбольні експерти та функціонери підняли одну з найактуальніших наразі тем — старт збірної України в розіграші Ліги націй.

Участь у засіданні взяли легендарний гравець, перший віце-президент УАФ Анатолій Дем'яненко, головний тренер юнацької збірної України U-17 Сергій Нагорняк, футболіст національної команди Микола Матвієнко та прес-аташе головного тренера збірної Микола Васильков. Модерував захід прес-аташе національної збірної України Олександр Гливинський.  

Фото Павла Кубанова

Присутні мали змогу подивитися й освіжити в пам'яті найбільш визначні моменти поєдинків збірної України проти Швейцарії (2:1) та Іспанії (0:4) в Лізі націй. Після цього експерти висловили свої думки щодо цих матчів і поділилися очікуваннями від наступних зустрічей нашої команди. 

Представник Parimatch Вадим Місюра зазначив: «Тема чергового засідання експерт-клубу, як завжди, є актуальною. Ми нарешті дочекалися матчів збірної України, яка не грала майже 10 місяців. На жаль, після перемоги над Швейцарією була поразка від іспанців. І, тим не менш, це цінний досвід для національної команди. Упевнений, він зробить її лише сильнішою, і жовтневі поєдинки завершаться з позитивним результатом».

Фото Павла Кубанова

Перший віце-президент УАФ Анатолій Дем'яненко, аналізуючи гру українців проти Іспанії, зокрема зауважив: «На мою думку, на результат сильно вплинула відсутність у складі нашої команди Тараса Степаненка. Дуже багато проблем виникало саме в зоні його відповідальності. Крім того, гол у наші ворота вже на другій хвилині дещо зламав гру збірної України. А іспанцям, навпаки, це додало впевненості. Але немає такої команди, яка б не програвала. Взагалі я вважаю, що без поразок немає й перемог. Тому важливо зробити правильні висновки й рухатися далі».

Фото Павла Кубанова

Захисник збірної України Микола Матвієнко додав: «Звичайно, дуже неприємно програвати взагалі — а тим більше з таким рахунком. Дуже хочеться, щоб такі моменти залишалися позаду й не впливали на нашу гру в подальшому. Важливо, щоб ми швидше абстрагувалися від цієї поразки й продовжували дотримуватися своєї лінії. Щодо матчу з іспанцями в Києві, то я впевнений, що Андрій Миколайович Шевченко зі своїм тренерським штабом вже складає на нього плани й буде намагатися донести їх до нас. Наша ж справа — зрозуміти його завдання і зробити все, щоб втілити їх у життя».

Фото Павла Кубанова

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Сергій Нагорняк не погодився з надмірною критикою на адресу воротаря національної команди Андрія Пятова та півзахисника Євгена Коноплянки, наголосивши, що ці гравці ще стануть у пригоді синьо-жовтим. Крім того, він відзначив, що його тренерський штаб працює в тісному контакті з Андрієм Шевченком: «У нас існує повна згода, і ми намагаємося в нашій юнацькій команді грати за тими самими схемами й принципами, що сповідує головна команда. Хочу запевнити, що в нас повне взаєморозуміння з тренерським штабом першої збірної. І я впевнений, що така сама ситуація й у таборі інших юнацьких та молодіжної команди нашої країни».

Фото Павла Кубанова

Висловив свою думку й прес-аташе головного тренера збірної Микола Васильков: «Матч зі Швейцарією був насправді дуже напруженим, адже суперник грав за незручною для нас схемою. Швейцарці розтягували лінію захисту збірної України так, що попереду в них завжди лишався зайвий пятий гравець. А потім за три дні ми мали поєдинок з Іспанією. І хоча результат цього протистояння невтішний, але з точки зору досвіду він дуже цінний. Така важка гра на третій день важлива ще й з огляду на розклад матчів на Євро-2020, адже там ми гратимемо саме так. Сам факт таких поєдинків, безумовно, зміцнить нашу команду й після цієї Ліги націй, з яким би результатом ми її не завершили...»

Після завершення сьогоднішнього засідання Експерт-клубу Parimatch модератор заходу Олександр Гливинський анонсував наступне, яке відбудеться після матчів збірної України в жовтні в такому ж форматі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини