Ліга націй. У своєму другому матчі збірна України в Мадриді поступилася Іспанії

На гру з однією з кращих команд світу, збірною Іспанії, синьо-жовті виходили в статусі лідерів групи А4 Ліги націй. Але втриматися на цій позиції їм у підсумку не вдалося.

Три зміни у складі від Андрія Шевченка

Порівняно з попереднім поєдинком, в якому синьо-жовті перемогли Швейцарію, у стартовому складі опинилися відразу три інші гравці. Степаненка, який отримав пошкодження й випав із заявки, замінив Харатін. Для півзахисника угорського «Ференцварошу» гра з Іспанією стала дебютною у лавах національної команди.

Дві перестановки сталися в атакувальній ланці. Замість Коноплянки з Мораесом, які перемістилися в запас, із перших хвилин на поле вийшли Яремчук із Марлосом. Бельгійський легіонер діяв ближче до лівого флангу, а представник «Шахтаря» зайняв позицію в центрі.

Фото Павла Кубанова

Швидкий гол «Фурії Рохи»

Перебіг гри фактично було визначено вже на 3-й хвилині. 17-річний нападник іспанської збірної Фаті на лівому фланзі обіграв Тимчика та ввійшов до штрафного майданчика українців, де його не за правилами зустрів Кривцов. Пятов зреагував на удар Рамоса з 11-метрового, але парирувати його не зумів. 1:0.

Фото Павла Кубанова

Мінімальний рахунок на користь іспанців залишав синьо-жовтим надію, і вони намагалися комбінувати, виходити з оборони через пас. Утім, вдавалося їм це здебільшого на власній половині поля, наближатися до своїх воріт «Фурія Роха» не дозволяла. Натомість іспанці діяли напрочуд упевнено, легко та невимушено створюючи моменти. Декілька разів гостям щастило, але потім у трихвилинний відрізок підопічні Луїса Енріке відзначилися двічі. Після розіграшу кутового Рамос відгукнувся на передачу Дані Ольмо та, перегравши в повітрі Кривцова, оформив дубль. А потім Фаті вчергове за рахунок індивідуальної майстерності розібрався із захисниками суперника та з-за меж штрафного пробив низом із рикошетом від стійки. 3:0. Після цього гра синьо-жовтих остаточно розладилася. Утім, наприкінці тайму вони все-таки змогли провести контратаку з ударом, але Михайліченко пробив у руки де Хеа.

Фото Павла Кубанова

Завершення безпрограшної серії

Тренерський штаб синьо-жовтих намагався змінити хід подій за рахунок перестановок. Яремчук перемістився на позицію в центрі атаки, Марлос перейшов на лівий фланг, а у другому таймі поступився місцем на полі Циганкову. Однак Іспанія продовжувала домінувати, тримаючи гру під контролем. Гравці піренейської збірної виглядали свіжішими та переважали українців у швидкості. У декількох епізодах рахунок не став ще більш неприємним для гостей лише завдяки вдалим діям Андрія Пятова. Але наприкінці зустрічі іспанці все ж відзначилися ще раз, а Яремчук втратив непоганий шанс забити гол престижу.

Фото Павла Кубанова

Збірна України перервала свою серію без поразок, яка тривала 12 матчів. Проте в сенсі набуття досвіду цей поєдинок має піти підопічним Андрія Шевченка на користь.

Ліга націй-2020/2021. Група А4. 2 тур

Іспанія — Україна — 4:0 (3:0)

Голи: Рамос (3, пенальті, 29), Фаті (32), Торрес (84).

Іспанія: де Хеа, Навас, Рамос (к) (Е. Гарсія, 61), Пау Торрес, Регілон, Дані Ольмо, Родрі (Оскар, 69), Алькантара, Меріно, Фаті, Морено (Торрес, 74).

Запасні: Аррісабалага, Сімон, Карвахаль, Льоренте, Бускетс, Руїс, Гайя, Родріго.

Тренер: Луїс Енріке.

Україна: Пятов (к), Михайліченко, Кривцов, Матвієнко, Тимчик, Харатін (Сидорчук, 63), Маліновський, Ярмоленко (Коваленко, 79), Зінченко, Марлос (Циганков, 55), Яремчук.

Запасні: Бущан, Лунін, Соболь, Пластун, Макаренко, Коноплянка, Супряга, Мораес, Караваєв.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція).

Попереджені: Родрі (37) — Маліновський (77), Коваленко (90).

6 вересня. Мадрид. Стадіон «Альфредо Ді Стефано».

Швейцарія — Німеччина — 1:1 (0:1)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Іспанія

2

1

1

0

5—1

4

2.

Україна

2

1

0

1

2—5

3

3.

Німеччина

2

0

2

0

2—2

2

4.

Швейцарія

2

0

1

1

2—3

1

3 тур

10.10.2020

Україна — Німеччина

Іспанія — Швейцарія

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини