Ліга націй. Збірна України стартувала в турнірі з перемоги над Швейцарією й очолила свою групу!

Першим суперником синьо-жовтих у другому розіграші Ліги націй стала збірна Швейцарії, яка, на відміну від українців, й у дебютному турнірі виступала в елітному дивізіоні А.

Два дебютанти у стартовому складі  

Як і обіцяв на передматчевій прес-конференції Андрій Шевченко, він надав шанс проявити себе декому з новачків збірної, які працювали на зборі. Із перших хвилин на поле вийшли крайні захисники Михайліченко та Тимчик, для яких гра зі Швейцарією стала дебютною в головній команді країни.

Стартові хвилини пройшли за переваги гостей. Збірна Швейцарії вдало застосовувала високий пресинг, із виходом з-під якого в українців виникали проблеми. Утім, синьо-жовті досить швидко згадали старі ігрові зв’язки та провели кілька небезпечних контратак.

Першим потурбував Зоммера Маліновський. Голкіпер швейцарців був безсилий парирувати потужний удар Руслана з-за меж штрафного, але м’яч влучив у стійку. На добиванні мав шанс відзначитися Ярмоленко, але схибив. Проте вже в наступній атаці Андрій виправився.

Фото Павла Кубанова

Результативне підключення Тимчика

Тимчик підключився до атаки, промчав своїм правим флангом та, отримавши пас від Маліновського, пробив із гострого кута. М’яч влучив у Зоммера і знову відлетів до Тимчика, який спрямував його в центр на Ярмоленка. Представник «Вест Хему», перебуваючи в оточенні суперників та спиною до воріт, елегантно п’ятою відкрив рахунок.

Збільшити його чудовий шанс невдовзі мав Коноплянка, якого партнери вивели на завершальний удар унаслідок чудової комбінації. Але удар у Євгена відверто не вдався.

Утримати переможний рахунок до перерви синьо-жовтим не вдалося. Тиск альпійської збірної, що тривав протягом усього першого тайму, дався взнаки на 41-й хвилині. Сеферович по центру продавив український півзахист і з далекої відстані влучив у нижній кут. 1:1.

Фото Павла Кубанова

Маленьке диво у виконанні Зінченка

У другому таймі підопічні Андрія Шевченка почали налагоджувати контроль м’яча, однак при цьому вони проґавили випад суперника. Варгас звільнився з-під опіки й пробив головою у стійку воріт Пятова після передачі з флангу.

Утім, після виходу на заміну Яремчука гра збірної України стала більш збалансованою, лівий фланг почав перегравати опонентів, і саме звідти прийшов другий гол. Ярмоленко відпасував на Михайліченка, і другий дебютант синьо-жовтих також записав до активу гольовий пас. Богдан відкотив під удар Зінченку, і ще один англійський легіонер команди господарів завдав результативного удару: м’яч за карколомною траєкторією влетів у дев’ятку.

У кінцівці підопічні Владимира Петковича діяли дещо авантюрно, і в синьо-жовтих з’явилося багато простору для контратак, але вони цим не скористалися. У підсумку — 2:1, Україна з перемоги розпочала виступ у Лізі націй нового сезону й після нічиєї в матчі Німеччина — Іспанія (1:1) очолила свою групу!

Фото Павла Кубанова

Ліга націй-2020/2021. Група А4. 1 тур

Україна — Швейцарія — 2:1 (1:1)

Голи: Ярмоленко (14), Зінченко (68) — Сеферович (41).

Україна: Пятов (к), Михайліченко, Матвієнко, Кривцов, Тимчик, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Коноплянка (Яремчук, 54), Ярмоленко, Мораес.  

Запасні: Бущан, Соболь, Пластун, Сидорчук, Марлос, Супряга, Харатін, Циганков, Коваленко, Караваєв, Лунін.

Тренер: Андрій Шевченко.

Швейцарія: Зоммер, Мбабу, Ельведі, Аканджі, Родрігес, Цубер (Штеффен, 46), Емболо, Соу (Ебішер, 82), Джака (к), Варгас (Аєті, 73), Сеферович.

Запасні: Мвого, Омлін, Відмер, Ланг, Фасснахт, Гавранович, Зом, Омерагич, Беніто.

Тренер: Владимир Петкович.

Арбітр: Андреас Екберг (Швеція).

Попереджені: Тимчик (86) — Ельведі (59), Штеффен (83).

3 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Німеччина — Іспанія — 1:1 (0:0)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Україна

1

1

0

0

2—1

3

2.

Іспанія

1

0

1

0

1—1

1

3.

Німеччина

1

0

1

0

1—1

1

4.

Швейцарія

1

0

0

1

1—2

0

2 тур

06.09.2020

Іспанія — Україна

Швейцарія — Німеччина

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини