Прем’єр-ліга. «Колос» переміг «Маріуполь» у фіналі плей-офф та виборов путівку до Ліги Європи

Долю фінального матчу за право участі в Лізі Європи-2020/2021 було вирішено в додатковий час.

Останню єврокубкову ліцензію від України «Колос» (шоста команда за підсумками регулярного чемпіонату) та «Маріуполь» (фінішував восьмим) розігрували на НСК «Олімпійський» у Києві, що давало перевагу номінальним господарям, яким, на відміну від суперників, не довелося долати великі відстані після півфінального поєдинку. До того ж матч відбувався за присутності вболівальників, більшість яких підтримувала саме ковалівців. Зазначимо, що на стадіоні були присутні президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко та співголова Ради стратегічного розвитку професіонального футболу УАФ Олег Блохін.

Оскільки ціна помилки в поєдинку була дуже високою, не дивно, що команди в першому таймі діяли максимально обережно. М’ячем трохи більше володів «Маріуполь», але, за винятком кількох ударів із далекої відстані та моменту в Корнієнка, який для нього організували Полегенько з Федорчуком, більше біля воріт Волинця гості нічого не створили. Гравці «Колоса» ближче до перерви почали перехоплювати ініціативу, виконали кілька перспективних стандартних положень, але також реальних нагод відзначитися не мали.  

На початку другого тайму підопічні Руслана Костишина створили перший гольовий момент. Бондаренко пробивав головою після подачі Зозулі, але Гальчук потягнув цей удар. У подальшому гравці «Колоса» мали кілька можливостей відзначитися зі стандартів. Зокрема, Морозко влучив у поперечину, а Лисенко, що вийшов на заміну, із перспективної позиції пробив у стінку. Наприкінці основного часу були близькими до успіху й маріупольці, коли удар Топалова низом парирував Волинець.

Рахунок було відкрито в додатковий час. Антюх, який у півфіналі відзначився дублем у ворота «Дніпра-1», влучно пробив головою після передачі Лисенка. 1:0 — і «Колос» у першому ж сезоні в елітному дивізіоні виборов право зіграти в єврокубках.

Фото koloskovalivka.com

Плей-офф УПЛ за путівку до Ліги Європи

1/2 фіналу

25.07.2020    

«Колос» — «Дніпро-1» — 4:1 (2:0)

«Олександрія» — «Маріуполь» — 1:2 (1:1)

Фінал

29.07.2020   

«Колос» — «Маріуполь» — 1:0 (0:0), дод. час

Гол: Антюх (95).

«Колос» отримав перепустку до другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи, жеребкування якого відбудеться 31 серпня, а матч — 17 вересня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.05.2023 13:00

Призначено офіційних осіб на матчі 27-го туру Vbet Ліги

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

30.07.2021 11:00

Призначено офіційних осіб на матчі 2-го туру Прем’єр-ліги

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

06.11.2020 22:55

Прем’єр-ліга. «Колос» переміг на виїзді «Дніпро-1» та піднявся на четверте місце

9-й тур Прем’єр-ліги розпочався сьогодні матчем у Дніпрі. Раху...

Підписатися на новини