Прем’єр-ліга. За путівку до Ліги Європи посперечаються «Колос» та «Маріуполь»

Сьогодні у Прем’єр-лізі визначилися дві команди, які зустрінуться у фіналі плей-офф за останню путівку до Ліги Європи.

За підсумками 32-х зіграних турів із першої шістки до плей-офф потрапили «Олександрія» й «Колос», а із другої — «Дніпро-1» та «Маріуполь». Звітні матчі були особливими з двох причин. По-перше, раніше в чемпіонаті України подібні плей-офф не проводилися. По-друге, уперше після карантину в тестовому режимі на трибуни повернулися вболівальники.

«Колос» приймав дніпрян на київському НСК «Олімпійський», де відчувалася підтримка прихильників ковалівців. Номінальні господарі мали певні кадрові проблеми — Мілько був дискваліфікований, Богданов отримав травму, також через пошкодження не вийшли у «старті» Петров та Вільхамссон.

Перший момент створили дніпряни, коли Волинець виручив після удару головою від Адамюка. «Колос» же вистрілив двома результативними атаками: Оріховський замкнув флангову подачу, а потім Антюх красивим ударом у падінні на підступах до чужого штрафного подвоїв перевагу ковалівців. 

На початку другого тайму гості скоротили відставання, коли Супряга поцілив у стійку, а Волинець доправив м’яч у власні ворота. Та практично одразу господарі відповіли — Кліщук помилився на виході, й Антюх оформив дубль (зазначимо, що для Дениса це дебютні голи у Прем'єр-лізі). До завершення матчу «Колос» згаяв ще два хороші моменти, а на 88-й хвилині Морозко за допомогою рикошету встановив підсумковий рахунок.

У другому поєдинку, в Олександрії, результативність була скромнішою. За господарів не змогли зіграти Шастал та Вантух, зате повернулися Сітало та Пашаєв. У «Маріуполя» був дискваліфікований Кулаков, не встиг набрати кондиції після травми Танковський, не потрапили до заявки Кирюханцев та Горбунов.

Перший момент у матчі мав Лучкевич, який не влучив у дальній кут після флангової подачі. Далі вже олександрійців тричі виручав Паньків — після двох пострілів Фоміна та удару головою Мишньова. На 28-й хвилині азовці все ж добилися свого, коли Полегенько після розіграшу кутового прицільно пробив у ближній кут. Утім, невдовзі «Олександрія» відігралася — Третьяков розігнав контратаку, віддав м’яч на Безбородька, той розібрався в чужому штрафному та завдав влучного удару.

У другому таймі команди створили значно менше моментів, а вирішальним став гол Кащука, якого Олександр Бабич випустив на заміну. Наприкінці зустрічі форвард маріупольців вирвався на оперативний простір та переграв Паньківа у ближньому бою. У підсумку «Маріуполь» здобув перемогу та зустрінеться у вирішальному матчі з «Колосом».

Плей-офф УПЛ за путівку до Ліги Європи

1/2 фіналу

25.07.2020    

«Колос» — «Дніпро-1» 4:1 (2:0)

Голи: Оріховський (22), Антюх (24, 50), Морозко (88) — Супряга (48).

«Олександрія» — «Маріуполь» 1:2 (1:1)

Голи: Безбородько (35) — Полегенько (28), Кащук (83).

Фінал

29.07.2020   

«Колос» «Маріуполь»

Фінал пройде 29 липня на полі «Колоса», який посів більш високе місце за підсумками другого етапу Прем’єр-ліги. Переможець плей-офф отримає перепустку до другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи, жеребкування якого відбудеться 31 серпня, а матч — 17 вересня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2023 21:36

Ліга конференцій. «Дніпро-1» у меншості зіграв унічию зі «Спартаком» у Трнаві

«Дніпро-1» продовжив свій шлях у єврокубках, зігравши у сл...

17.08.2023 22:59

Ліга Європи. «Дніпро-1» вибув до Ліги конференцій, а «Зоря» зіграє зі «Славією»

У матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «...

Підписатися на новини