Андрій Павелко: «Виконком УЄФА налаштований позитивно й готується до поетапного відродження європейського футболу найближчим часом»

Сьогодні другий день засідання Виконавчого комітету УЄФА, в якому бере участь президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. За словами представника України у Виконкомі УЄФА, за час карантину накопичилося чимало важливих питань, тому одного дня для їхнього розгляду виявилося замало.

Загалом, як повідомив Андрій Павелко, усі члени виконкому, і насамперед — президент УЄФА Александер Чеферін, налаштовані позитивно й готуються до поетапного відродження європейського футболу найближчим часом. «В організації всіх турнірів, які проходять під егідою УЄФА, діятиме чіткий медичний протокол, який мінімізує ризики, пов’язані з пандемією COVID-19.

Фото uefa.com

Починаючи із серпня футбольне життя континенту завирує на повну. Завдяки безперервній роботі й співпраці навіть під час жорстких карантинних обмежень керівництво й адміністрація УЄФА — з усіма національними асоціаціями», — розповів президент УАФ.

Також Андрій Павелко зазначив, що, поспілкувавшись із колегами з інших країн, він переконався, що ситуація в українському футболі позитивно вирізняється. «Після поновлення матчів УПЛ і Кубку України найближчим часом відновляться й поєдинки в першій лізі. За що я особливо вдячний команді УАФ, яка продовжувала активну роботу й під час карантину», — сказав Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Президент УАФ нагадав, що вчора вдалося добитися збільшення квоти учасників матчів в Україні до 230-ти, що дозволить акредитувати журналістів. «Далі головним пріоритетом і для УАФ, і для УЄФА є питання повернення вболівальників на трибуни. Продовжуємо роботу в цьому напрямку. Закликаю всіх наших уболівальників: дотримуйтеся рекомендацій МОЗ, бережіть себе й своїх близьких, адже від цього залежить, як швидко ви зможете знову насолоджуватися улюбленою грою. Усім міцного здоров’я!» — звернувся Андрій Павелко до вболівальників та футбольної спільноти України.

Нагадаємо, що 17 червня Виконком УЄФА ухвалив низку важливих рішень щодо турнірів за участі збірних та клубів. Серед них, зокрема, такі: 

Євро-2020;

Ліга націй-2020/2021;

Євро-2021 (U-21);

Євро-2020 (U-19);

Євро-2020 (WU-17);

Ліга чемпіонів-2019/2020;

Ліга Європи-2019/2020;

Суперкубок УЄФА-2020;

Ліга чемпіонів/Ліга Європи-2020/2021.

Фото uefa.com

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини