Збірна України з кіберфутболу пробилася до 1/4 фіналу European Nations Cup

У третьому поєдинку онлайн-змагань #StayHome European Nations Cup збірна України з кіберфутболу в дисципліні PES поступилася команді Сербії.

У турнірі, який організувала Федерація кіберспорту України разом з Європейською кіберспортивною федерацією, беруть участь команди з 12-ти країн. Він проходить у трьох дисциплінах — CS:GO, League of Legends та Pro Evolution Soccer (PES).

Збірну України з кіберфутболу в дисципліні PES на цих змаганнях представляють три гравці — Віталій Budb_proshe Литвинов, Максим Makson Андрасюк та Ігор Ighor_8 Любчак.

У першому матчі нашої групи 1 Україна впевнено перемогла Азербайджан — 2:0 (3:0, 6:2), а у другому дотиснула Грузію — 2:1 (0:1, 4:2, 3:2).

У третьому поєдинку групового раунду українцям протистояв віце-чемпіон eEuro-2020, збірна команда Сербії, яка у фіналі європейської першості поступилася італійцям.

У першій зустрічі цієї серії Віталій Budb_proshe Литвинов програв сербському опоненту з мінімальним рахунком — усе вирішив гол наприкінці першого тайму.

Наступна гра вийшла більш результативною. Усередині другого тайму наш гравець лідирував з рахунком 5:2, однак сербу вдалося відіграти три м’ячі. Матч перейшов у стадію додаткового часу, в якому «золотий гол» забили балканці.

Україна — Сербія — 0:2

Віталій Budb_proshe Литвинов — Kepa_PFC — 0:1 (0:1)

Kepa_PFC — Віталій Budb_proshe Литвинов — 6:5 д.ч. (2:3, 5:5)

За результатами трьох протистоянь збірна України набрала шість очок у групі 1. Разом із командою Сербії синьо-жовті пробилися до плей-офф European Nations Cup. Наступну серію на віртуальних футбольних полях PES українці проведуть 3-го або 4 червня в рамках чвертьфінальної стадії.

Нагадаємо, що у груповому раунді цього турніру кіберфутболісти грають три серії, кожна з яких триває до двох перемог (усього може бути проведено від шести до дев'яти ігор). За перемогу в серії учасникам нараховують три очки, за поразку — нуль.

По дві кращі команди з кожної групи та ще два колективи, що з найкращими показниками посядуть треті місця, кваліфікуються до раунду плей-офф. У подальшому збірні змагатимуться в серіях на виліт до двох перемог, а фінальне протистояння триватиме до трьох перемог.

Усі ігри української збірної транслюватимуться на YouTube-каналі Української асоціації футболу.

Долучайся до онлайн-баталій та підтримуй збірну України з кіберфутболу на престижному міжнародному турнірі #StayHome European Nations Cup!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини