Євген Варениця: «По грі ми були зобов'язані виходити з першого місця до півфіналу Всесвітніх пляжних ігор»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки виступу команди на Всесвітніх пляжних іграх.

11—16 жовтня збірна України з пляжного футболу брала участь у Всесвітніх пляжних іграх у Катарі. На жаль, синьо-жовті поступилися в усіх трьох матчах групового раунду: у першому поєдинку Україна програла Ірану (4:5), у другому — Сенегалу (4:5) і в третьому — Парагваю (5:7). Таким чином, наша збірна посіла четверте місце у групі С і не змогла пробитися до півфіналу змагань. 

Підсумки виступу українців на Всесвітніх пляжних іграх підбив головний тренер нашої команди Євген Варениця:

«На жаль, цей турнір збірна провела невдало. Далася взнаки недостатня підготовка напередодні Ігор, коли ми так і не змогли провести бодай один збір. Такі представницькі турніри з чистого аркуша не виграєш. У перших двох таймах ми обігрували кожного з наших, підкреслю, дуже сильних суперників, а от третю 12-хвилинку щоразу провалювали, елементарно не вистачало сил, грали, як на колінах. 

Причому ми були зобов'язані виходити з першого місця до півфіналу і по грі, і по її розумінню. Однак до недостатньої фізичної готовності додалася ще й страшенна спека, і останні тайми в усіх трьох матчах ми провели дуже слабо. Хоча жодних претензій до хлопців у мене немає. Вони билися як могли, віддавали на полі всі свої сили.

Наші суперники нас нічим не здивували. Причина поразок, я впевнений, саме в нашій готовності. Якби у хлопців вистачало сил грати так, як у перших двох таймах, ми обов'язково вийшли б до півфіналу. І Іран, і Парагвай — це одні з кращих команд світу, але ми нічим їм не поступалися, навіть перегравали їх. 

Перший матч, з Іраном, до того ж був просто жахливий у плані суддівства. Я зазвичай не обговорюю арбітрів, але це було вже надміру. Суддя свистів лише в один бік, усі наші порушення старанно фіксував, а на аналогічні в суперника не звертав уваги. Мадагаскарець поставив нам неіснуючий пенальті й просто зламав всю гру.  

Що ж, у цьому році сезон для збірної України завершився. Деякі з гравців, які можуть претендувати на місце в лавах нашої команди, ще візьмуть участь у клубних змаганнях. Так, дніпровський «Вибір» наразі в Туреччині бере участь у Кубку світових чемпіонів-2019. Там грають кілька перспективних молодих виконавців. З огляду на те, що Україна не поїде на світову першість у Парагваї, що проходитиме наприкінці листопада, далі на нас очікують турніри вже у 2020 році».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини