Ліга Європи: «Зоря» зіграла внічию з «Еспаньйолом» у другому матчі та завершила свої виступи в поточному єврокубковому сезоні

Команда Віктора Скрипника не зуміла стрибнути вище голови, пропустивши по голу в кожному з таймів та оформивши результативну нічию, яка влаштувала суперника.

Результат першого, виїзного поєдинку (1:3) залишав «Зорі» надію на проходження іспанського бар’єру на шляху до групового раунду Ліги Європи, в якому востаннє луганці виступали два роки тому. Але для втілення в життя цих намірів потрібна була перемога з переконливим рахунком над суперником з європейського топ-чемпіонату. Заради цієї мети тренерський штаб на чолі з Віктором Скрипником вдався до масштабної ротації в останньому турі Прем’єр-ліги, що, утім, не завадило обіграти у Львові «Карпати».

Сьогодні ж склад господарів не дуже відрізнявся від того, в якому вони грали в Барселоні тиждень тому. Замість Луньова та Кабаєва з перших хвилин вийшли Хомченовський з Будківським. Натомість Русин, який відбув дискваліфікацію, залишився в запасі. В «Еспаньйолі» привертала увагу поява у старті Варгаса, який запам’ятався в першому матчі тим, що дуже активно включився у гру, вийшовши на заміну, та навіть став автором одного з м’ячів.

Дебют поєдинку в Запоріжжі залишився за «Зорею». Як і тижнем раніше, луганці переконливо розпочали гру та створили з півдюжини ситуацій, в яких мали всі підстави розраховувати на забитий м’яч. І гол відбувся, але у ворота луганців. Іспанська команда реалізувала перший же свій момент. Екс-гравець донецького «Шахтаря» Феррейра після кутового пробив головою ідеально точно, відзначившись із рикошетом від стійки. Якщо пригадати, що кількома хвилинами раніше у схожому епізоді Будківський влучив у ту зону, де перебував голкіпер суперника, можна розцінити це як демонстрацію різниці у класі між виконавцями двох колективів.

Настрій господарів покращився на 54-й хвилині. Застосувавши пресинг, вони змусили суперників помилитися, і Лєднєв, отримавши м’яч від Хомченовського, із середньої відстані потужно пробив у ближній кут. Але невдовзі той-таки Варгас примусив господарів знову охолонути. Захисники «Зорі» залишили аргентинця самого проти Шевченка, і він такою нагодою не міг не скористатися. Насамкінець чудовий за виконанням м’яч Назарія Русина встановив остаточний підсумок поєдинку — 2:2.

Ліга Європи. Плей-офф раунд. Матч-відповідь

«Зоря» (Україна) — «Еспаньйол» (Іспанія) — 2:2 (0:1)

Голи: Лєднєв (54), Русин (78) — Феррейра (34), Варгас (62).

«Зоря»: Шевченко (к), Тимчик, Абу Ханна, Чеберко, Михайліченко, Іванісеня, Хомченовський, Кочергін, Лєднєв (Юрченко, 68), Громов (Русин, 58), Будківський (Кабаєв, 81).

Запасні: Махарадзе, Каменюка, Білий, Арвеладзе.

Тренер: Віктор Скрипник.

«Еспаньйол»: Дієго Лопес, Дідак Віла, Калеро, Хаві Лопес (к), Льюїс Лопес, Дардер (Віктор Санчес, 66), Марк Рока, Гранеро, Варгас (Кампузано, 77), Мелендо, Феррейра (Ву Лей, 73).

Запасні: Прієто, Еспіноса, Лосано, Рібаудо.

Тренер: Давід Гальєго.

Арбітр: Раду Петреску (Румунія).

29 серпня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».

Перший матч — 1:3.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини