Ліга Європи: «Зоря» поступилася на виїзді «Еспаньйолу», хоча виграла перший тайм

Футболістам «Зорі» у першому матчі плей-офф раунду відбору Ліги Європи не вистачило свіжості в завершальній частині гри.

За крок до групового етапу ЛЄ луганцям випав, безсумнівно, найгрізніший суперник із тих, з ким їм довелося зустрічатися цього сезону. Опоненти, з якими команда Віктора Скрипника впоралася на попередніх етапах, «Будучност» та ЦСКА, були зовсім іншої кваліфікації. Та й на внутрішній арені, де «Зоря» минулого уїк-енду зазнала першої поразки в чемпіонаті, від «Олександрії», з колективами подібного рівня їй стикатися доводиться нечасто.

Додавали тривоги напередодні поєдинку й кадрові проблеми українського клубу. Русин у матчі-відповіді згаданого протистояння із ЦСКА отримав безглузде вилучення, тож грати сьогодні не міг, поза заявкою опинився також травмований Віталій Вернидуб.

Із самого початку зустрічі «Зоря» окреслила свої наміри: луганці не закривалися на своїй половині поля, намагалися за рахунок контролю м’яча відсувати гру від своїх воріт та активно перешкоджали комбінаційним діям суперника. Гості навіть створювали передумови до потенційно гольових моментів, але останній пас у них довго не йшов. Гравці іспанського клубу атакували все ж гостріше. На 16-й хвилині екс-форвард донецького «Шахтаря» Факундо Феррейра, який нині виступає за «Еспаньйол», пробивав головою без перешкод, але у ціль не влучив.  

Гравці «Зорі» вдало застосовували відбори та перехоплення, не даючи суперникам відчути впевненість та розгорнутися, а на 38-й хвилині самі провели зразкову контратаку. Громов на правому фланзі отримав м’яч, пройшов із ним та відпасував у центр точно на хід Кабаєву, який п’ятою у дотик відкинув назад під удар Кочергіну. Владислав пробив у нижній ближній кут. 0:1.

Повівши в рахунку, гравці «Зорі» сіли глибше, але при цьому отримали нагоду частіше проводити швидкі контрвипади, що їм до перерви кілька разів вдалося. На початку другого тайму луганцям пощастило: Ву Лей після кутового пробив у поперечину. Але невдовзі Фортуна вже посміхнулася супернику, коли Феррейра вдало зреагував на рикошет та ударом головою зрівняв рахунок.

У другій 45-хвилинці підопічним Віктора Скрипника вже нечасто вдавалося доходити до воріт суперника, їм довелося зосередитися на захисті. А коли арбітр призначив 11-метровий за гру рукою Михайліченка, Микита Шевченко взяв пенальті від Гранеро. Але невдовзі надії «Зорі» на позитивний результат поховали Хаві Лопес та Варгас, забезпечивши «Еспаньйолу» непоганий заділ перед матчем-відповіддю.

Ліга Європи. Плей-офф раунд. Перший матч

«Еспаньйол» (Іспанія) — «Зоря» (Україна) — 3:1 (0:1)

Голи: Феррейра (58), Хаві Лопес (79), Варгас (81) — Кочергін (38).

На 76-й хвилині Гранеро не реалізував пенальті (воротар).

«Еспаньйол»: Дієго Лопес, Хаві Лопес (к), Льюїс Лопес, Калеро, Дідак Віла (Віктор Санчес, 30), Гранеро, А.Ітурраспе (Марк Рока, 20), Дардер, Пуадо (Варгас, 71), Ву Лей, Феррейра.

Запасні: Прієто, Мелендо, Еспіноса, Кампусано.

Тренер: Давід Гальєго.

«Зоря»: Шевченко (к), Тимчик, Абу Ханна (Білий, 80), Чеберко, Михайліченко, Кочергін, Лєднєв, Іванісеня (Арвеладзе, 90+1), Луньов (Юрченко, 63), Кабаєв, Громов.

Запасні: Махарадзе, Каменюка, Хомченовський, Будківський.

Тренер: Віктор Скрипник.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Попереджені: Феррейра (21) — Абу Ханна (24), Громов (45+4).

22 серпня. Барселона. Стадіон «Корнелья-Ель Прат».

Матч-відповідь у Запоріжжі відбудеться 29 серпня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини