Євген Варениця: «На мою думку, збірна виконала своє завдання на п'ять із мінусом»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки виступу своїх підопічних на відбірному турнірі Всесвітніх пляжних ігор в американському Сан-Дієго. 

9—12 травня збірна України з пляжного футболу брала участь у європейській кваліфікації Всесвітніх пляжних ігор 2019 року. Відбірний турнір проходив у містечку Салоу в Іспанії. До фінальної частини першого в історії спортивного пляжного форуму виходили півфіналісти відбору, а п'ята команда отримувала право зіграти в стиковому матчі з командою з Південної Америки.

В 1/8 фіналу українці здолали Азербайджан (6:4), але у чвертьфіналі поступилися Росії (2:7). Таким чином, єдиним шансом зачепитися за перепустку в Сан-Дієго був турнір за п'яте—восьме місця. І цим шансом підопічні Євгена Варениці скористалися на всі сто. Спочатку синьо-жовті переграли Португалію (5:3), а у вирішальному поєдинку перемогли Білорусь (5:2). 

Наставник збірної України Євген Варениця поділився своїми враженнями від турніру: 

«Звичайно, завжди хочеться чогось більшого. Але, об'єктивно кажучи, я вважаю цей результат дуже добрим. На мою думку, збірна виконала своє завдання на п'ять із мінусом. Ми дуже хотіли отримати пряму перепустку на Всесвітні пляжні ігри, але сталося як сталося. 

Із найкращого боку проявив себе наш голкіпер Андрій Неруш. На триста відсотків зіграли Зборовський, Пачев та Макеєв. Інші гравці також діяли з повною самовіддачею. Єдина наша невдача — це поєдинок із Росією, але на сьогоднішній день це друга команда у світі пляжного футболу після бразильців.

Дуже приємно було переграти білорусів, які дев'ять місяців цілеспрямовано готувалися до відбірного турніру. Вони провели сім зборів і вважалися фаворитами протистояння з нами. Але ми видали просто відмінний матч і спростували всі прогнози. Та й Португалія була суперником не з простих, але ми також заслужено виграли. Обожнюю це слово — «мужики». Усі наші хлопці ними й виявилися, зіграли справді по-чоловічому. Я бачив їхні очі, їхню налаштованість, заряд, вони дійсно продемонстрували все, на що здатні. І це мені дуже сподобалося».

Наставник синьо-жовтих повідомив, що суперник збірної України у стиковому матчі за право участі у Всевітніх пляжних іграх визначиться за тиждень. Тоді ж стануть відомі й місце та час проведення цього поєдинку. 

«На мою думку, найбільш імовірними суперниками є або Парагвай, або Аргентина. Можливий також варіант із Чилі. Звичайно, там головний фаворит — Бразилія, і я не маю сумнівів, що вона вийде на Всесвітні пляжні ігри з першого місця. Друга за силою збірна — це Парагвай, якому намагатимуться протистояти Аргентина й Чилі. Із командою, що посяде третє місце, ми й зустрінемося. Звичайно, парагвайці будуть гіршим варіантом. Вони наразі проводять багато товариських матчів із тією ж Бразилією й виглядають дуже непогано навіть на тлі кращої збірної світу. З усіма іншими потенційними суперниками має бути набагато легше», — сказав Євген Варениця.     

Нагадаємо, що, окрім плей-офф відбору на Всесвітні пляжні ігри, на українську збірну чекає участь у ΙΙ Європейських іграх, що відбудуться наприкінці червня в Мінську.   

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини