Анатолій Бузнік: «Гравці, які будуть задіяні в турнірі «Карпатський простір», і представлятимуть Україну на Універсіаді в Неаполі»

Днями завершився 24-й традиційний турнір із футболу, присвячений пам’яті видатного воротаря Олега Макарова. Уперше переможцем цього турніру стала студентська збірна України, для якої участь у меморіалі була одним з етапів підготовки до чергової Всесвітньої універсіади, що в липні проходитиме в Італії.

— Довелося задіяти близько 30-ти гравців, більшість з яких уперше захищали честь студентської збірної України, — відзначив головний тренер команди Анатолій Бузнік. — І перш ніж ми визначилися з основним складом, у стартових матчах кожен із них мав достатню ігрову практику — по тайму.

Фото vfas.org.ua

— У нещодавньому інтерв’ю офіційному сайту ФФУ ви зазначали, що збираєтеся переглянути на цьому турнірі велику групу виконавців із команд першої та другої ліги…

— Я слів на вітер не кидаю, більшість гравців дійсно представляли команди майстрів, а найчисельнішою була делегація з першолігового «Агробізнесу» — чотири футболісти. І саме універсала з Волочиська, Дмитра Юхимовича, було визнано кращим гравцем змагань.

Кращим гравцем турніру було визнано Дмитра Юхимовича зі студентської збірної України. Фото www.fcab.com.ua

— Із семи проведених матчів за участю ваших підопічних в яких довелося найважче?

— Таких поєдинків було два. У протистоянні з молодіжним складом ковалівського «Колоса» нас влаштовувала тільки перемога, в іншому випадку могли виникнути проблеми з виходом до наступного раунду. І в напруженій боротьбі нам вдалося досягти бажаного результату — 1:0. А в півфіналі, із київським «Рубіконом», довелося з 35-ї по 55-у хвилину грати в меншості, але це не вибило нас із колії, і наприкінці матчу ми таки схилили шальки терезів на свій бік.

— Привертає увагу те, що ваші підопічні порадували надійністю в обороні, пропустивши лише три мячі…

— Зважаючи на те, що ми переглядали велику групу потенційних кандидатів до збірної, і враховуючи погодні умови, ми вирішили в більшості матчів грати від оборони. І цей тактичний задум спрацював. До того ж на останньому рубежі добре діяв Вадим Солдатенко з краматорського «Авангарду» — невипадково саме його було відзначено спеціальним призом кращому воротарю. Утім, приховувати не буду, деякі позиції ще потребують підсилення, і тому селекційна робота триватиме. Ми з моїми помічниками зосередимося на перегляді матчів як за участю команд майстрів, так і вузівської першості.

Вадим Солдатенко зі студентської збірної України був відзначений спеціальним призом кращому воротарю турніру. Фото vfas.org.ua

— А на коли заплановано наступний етап підготовки?

— У червні в Хусті повинен відбутися вже традиційний міжнародний турнір студентських збірних «Карпатський простір». Ті гравці, які будуть задіяні в цих змаганнях, і представлятимуть у липні Україну на Універсіаді в італійському Неаполі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.01.2020 15:01

Анатолій Бузнік: «Знайомство з новими підопічними відбудеться у травні на «Карпатському просторі»

На минулорічній Універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна...

18.07.2019 14:01

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Італії нам забракло якісної ротації гравців»

Студентська збірна України з футболу повернулася зі Всесвітньої універ...

30.06.2019 12:00

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Неаполі ми поставили перед собою максимальне завдання»

30 червня студентська збірна України з футболу вирушає до італійського...

29.06.2019 22:40

Студентська збірна України завершила підготовку до Всесвітньої універсіади перемогою

30 червня футболісти студентської збірної України вирушать до італійсь...

Підписатися на новини