Ліга націй: збірна України перемогла команду Чехії та достроково гарантувала собі перше місце в групі й путівку до еліти!

У своєму третьому матчі в Лізі націй збірна України здобула третю перемогу.

На початку матчу в Харкові його учасники та вболівальники вшанували хвилиною мовчання пам’ять видатного футболіста й тренера, колишнього наставника національної команди України Олега Базилевича, який пішов із життя сьогодні.

Роман Яремчук: знову не забив, але Маліновському асистував

Поєдинок же розпочався з атак збірної України. За гучної підтримки вболівальників, які, почувши заклик Андрія Шевченка, вщент заповнили трибуни ОСК «Металіст», синьо-жовті зі старту підтвердили свій статус фаворитів групи, намагаючись тримати гру під контролем. На 10-й хвилині був створений перший момент — Коноплянка віддав точний пас на голову Яремчуку, але Роман пробив повз ворота. За три хвилини комбінація за участю тих самих виконавців повторилася, і знову Яремчуку трохи забракло влучності.

Фото Павла Кубанова

Але й чехи, яких з огляду на турнірну ситуацію влаштовувала лише перемога, освоївшись на полі ОСК «Металіст», почали активно пресингувати господарів та проводити гострі випади. П’ятову довелося рятувати свої ворота, коли Павелка пробивав після розіграшу кутового, а Янкто виходив сам на сам.

Українці провели чудову атаку на 33-й хвилині: Марлос вивів на завершальний удар Коноплянку, але на висоті був Павленка. Невдовзі не менш гостро пробивав Маліновський, і цього разу м’яч пройшов у кількох сантиметрах від стійки чеських воріт. Як виявилося, це була лише пристрілка від Руслана. За лічені хвилини до завершення першого тайму півзахисник збірної України розрядив свою гармату з-поза меж штрафного майданчика після скидки Яремчука. Маліновський продовжив свій гольовий бенефіс, який він розпочав у грі зі збірною Італії.

Надійні дії голкіперів та продовження безпрограшної серії

Після перерви тривала в цілому рівна гра з гольовими шансами в обох суперників. Матвієнко та Караваєв кілька разів чудово відкривалися на флангах, отримували паси на хід, але не могли вдало віддати партнерам під удар. Не простоював без роботи й П’ятов: Андрій відбив ще один потужний удар Павелки під поперечину та впевнено діяв на виходах, додаючи впевненості синьо-жовтим.

Фото Павла Кубанова

У заключній чверті зустрічі в українців почали з’являтися можливості для контратак, оскільки гості, яким уже не було чого втрачати, відряджали в наступ усе більші сили. Але Ярмоленко не зумів обробити м’яч після пасу Марлоса, опинившись на самоті перед Павленкою. Не забив і Циганков після виходу разом з Ярмоленком удвох на одного захисника — чехів врятував Павленка.  

Завдяки тому, що збірна України останнім часом значно додала в контролі м’яча, в останні хвилини синьо-жовтим вдалося обійтися без пожеж біля своїх воріт та спокійно довести гру до перемоги. Команда Андрія Шевченка продовжила свою безпрограшну серію до дев’яти поєдинків та достроково забезпечила собі підсумкове перше місце в групі й путівку до Ліги А в наступному циклі.

Фото Павла Кубанова

Ліга B. Група 1

Україна — Чехія — 1:0 (1:0)    

Гол: Маліновський (43).

Україна: П’ятов (к), Матвієнко, Ракіцький, Бурда, Караваєв, Коноплянка (Циганков, 70), Степаненко, Маліновський (Зінченко, 86), Марлос, Ярмоленко, Яремчук.

Запасні: Бойко, Лунін, Бутко, Пластун, Кривцов, Кулач, Петряк, В. Кравець, Сидорчук, Макаренко.

Тренер: Андрій Шевченко.

Чехія: Павленка, Челюстка, Гебре Селассіє, Брабец, Новак, Барак, Дочкал (к), Янкто (Шурал, 81), Видра (Змргал, 67), Павелка, Шик (Крменчік, 73).

Запасні: Вацлік, Коубек, Кудела, Травнік, Стронаті, Масопуст, Коуфал.

Тренер: Ярослав Шилгавий.

Арбітр: Гедемінас Мажейка (Литва).

Попереджені: Ракіцький (39) — Челюстка (19), Павелка (90).

16 жовтня. Харків. ОСК «Металіст».

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Україна

3

3

0

0

4—1

9

 2.

Чехія

3

1

0

2

3—4

3

 3.

Словаччина

2

0

0

2

1—3

0

16.11.2018

Словаччина — Україна (21.45)

19.11.2018

Чехія — Словаччина (21.45)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини