Андрій Шевченко: «Змінювати модель гри не збираємося. Футболісти почуваються в ній комфортно»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію в конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» у Харкові.

— Я хотів би звернутися до вболівальників, — сказав на початку заходу Андрій Шевченко. — Купуйте квитки, приходьте на стадіон. Ми чекаємо на вас та потребуємо вашої підтримки.

— Чи не здивував вас результат матчу Словаччина — Чехія?

— Ліга націй — це турнір, який спеціально створений, щоб зрівняти шанси команд. Групи рівні, усі збірні борються за результат. Ми дивилися матч Італія — Польща, чудовий поєдинок за участю Німеччини. У нас в групі теж усі матчі напружені.

— У збірної Чехії проти України не зіграють Кадержабек і Соучек. Наскільки це вагомі втрати?

— Це хороші гравці. У чехів новий тренер, який запросив кількох нових виконавців. Але ми повинні хвилюватися за наших футболістів. Матч покаже, в якому вони стані.

— Як зараз почуваються Ярмоленко й Макаренко?

— Ярмоленко вже кілька днів працює в загальній групі. Із хлопцями все добре. Сьогодні після тренування визначимося зі складом.

— Що, на вашу думку, змінилося у збірній Чехії з появою нового тренера?

— Як ми побачили у грі Словаччина — Чехія, змінилася в першу чергу мотивація. Команда Чехії стала більш агресивною та наполегливою. У поєдинку зі словаками чехи більше прагнули перемоги, у ключових моментах забили м'ячі й заслужили на звитягу.

— Перемога збірної України над Чехією в першому матчі була значною мірою тренерською. Зараз тактику буде змінено? Чи маєте напрацьовану протидію стосовно нинішньої збірної Чехії?

— Змінювати модель гри ми не збираємося. Футболісти почуваються в ній комфортно. Деякі корективи, звісно, будемо вносити. Сьогодні в нас буде теорія, поговоримо про це з гравцями. Ми розуміємо ціну поєдинку, будемо ретельно готуватися.

— Чи можливі зміни на воротарській позиції?

— Із цього приводу в нас не було ніяких нових думок. Ми маємо трьох воротарів, з-поміж них і будемо обирати голкіпера на гру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини