Пішов із життя екс-тренер збірної України Олег Базилевич

У Києві після важкої та тривалої хвороби помер видатний український футболіст, заслужений тренер СРСР та України Олег Петрович Базилевич.

Футбольна громадськість зазнала тяжкої втрати. На 81-му році життя припинило битися серце Олега Базилевича. У 60-ті роки минулого століття нападник київського «Динамо» здобув любов і шану вболівальників яскравими виступами у складі біло-синіх, виборов із киянами титул чемпіона СРСР 1961 року та володаря Кубка Союзу 1964-го, шість разів входив до списку 33-х найкращих футболістів країни.

Видатною була й тренерська кар’єра Олега Петровича. У тандемі з Валерієм Лобановським він був одним із творців славетної команди «Динамо» 70-х, ініціатором впровадження в тренувальний процес передових наукових розробок. В якості тренера став чемпіоном СРСР 1974-го, 1975 років, володарем Кубка СРСР 1974 року, Кубка володарів кубків та Суперкубка УЄФА 1975 року.

Багато років Олег Базилевич служив українському футболу на різноманітних посадах, брав безпосередню участь у становленні національної збірної незалежної України, ставши в непрості часи одним із перших її тренерів.

Президент Андрій Павелко та уся Федерація футболу України висловлюють щире співчуття рідним та близьким Олега Петровича й шанувальникам його таланту.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.10.2018 15:52

У Києві віддали останню шану Олегу Базилевичу…

16 жовтня після важкої та тривалої хвороби на 81-му році життя помер в...

Підписатися на новини